İpek Soylu'yu mağlup eden Çağla Büyükakçay, Dubai'de finale yükseldi


İki milli tenisçiyi buluşturan yarı finalde İpek Soylu'yu mağlup eden Çağla Büyükakçay, Dubai'deki zorlu turnuvada finale yükseldi.

Dubai'de gerçekleşen toplam 75 bin dolar ödüllü Al Habtoor Tennis Challenge ITF turnuvasında iki milli raket arasındaki yarı final heyecanı yaşanırken, İpek Soylu'yu üç sette mağlup eden Çağla Büyükakçay, şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazanan taraf oldu. Çiftler kategorisinde ise hem Büyükakçay hem Soylu, finale yükselmeyi başardı.

BÜYÜKAKÇAY'IN FİNALDEKİ RAKİBİ ÇEK KLARA KOUKALOVA

Bir önceki turda dünya 57 numarası Rumen Alexandra Dulgheru'yu yenerek önemli bir başarıya imza atan Büyükakçay, Fed Cup takım arkadaşı Soylu karşısında setlerde geriye düşmesine rağmen 5-7, 6-2, 6-1'lik skorla final biletini aldı. Geçen yıl final oynadığı Astana'daki 100 bin dolar ödüllü turnuvadan sonra tekler kariyerinin en büyük ikinci finaline adım atan Çağla'nın şampiyonluk yolundaki son rakibi, klasmanın 106. basamağındaki Çek Klara Koukalova olacak.

Büyükakçay, tekler galibiyeti sonrası bir süre dinlenip çiftler yarı finali için tekrar korta çıktı. Yunan Maria Sakkari ile ortaklık kuran Çağla, Isabella Shinikova/Irina Ramialison ekibini 6-3, 4-6, 10/5'le yenerek teklerin ardından çiftlerde de finali yakaladı.

Dubai'deki zorlu organizasyonda çiftlerde finale çıkan diğer ikili, bir önceki gün Marina Melnikova/Laura Pous-Tio'yu 6-2, 6-3 ile geçen İpek Soylu ve Belçikalı partneri Elise Mertens olmuştu.

ERAYDIN'A ÇİFTLER KUPASI

Bu haftaki mücadelesini Belarus'un başkenti Minsk'teki 25 bin dolar ödüllü Pavlov Cup'ta veren Başak Eraydın, çiftlerde mutlu sona ulaşırken, teklerde de finale ilerledi.

Başak ve Rus ortağı Veronika Kudermetova, finalde Anastasia Frolova/Ekaterina Yashina çiftini 6-3, 6-1'le yenerek zirveye çıktı. Eraydın, teklerde ise ev sahibi ülkeden Vera Lapko'yu 5-7, 6-2, 6-3'le devirdi ve finalde Rus Irina Khromacheva ile eşleşti.
CİHAN
<< Önceki Haber İpek Soylu'yu mağlup eden Çağla Büyükakçay, Dubai'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER