İran Turizm Zirvesi başladı

İran Turizm Zirvesi başladı

İran Turizm Zirvesi Antalya'da başladı. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destekleme ve Tanıtımı Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde Antalya'da yapılan zirveye, İran'dan 81 seyahat acentesi ile 12 gazeteci katıldı.

İran'dan gelen 12 gazeteci ve 81 seyahat acentesi temsilcisi, zirve öncesi başta Selçuklu şaheseri olan Yivli Minare olmak üzere Antalya'nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezdi. Zirvede 2 gün süresince İranlı turizm seyahat acenteleri temsilcileriyle Türk turizmciler bir araya gelerek, Tahran ve diğer şehirlerinden Antalya'ya turist getirilmesi konusunda görüşme yapacak.

BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, zirveyle, İran'daki ekonomik canlanmayla başta Antalya ve İstanbul olmak üzere, Türkiye'nin birçok noktasına ilgi gösteren İranlı turistlerin sayısının daha da artırılması amaçladıklarını söyledi. Bu nedenle 6 günlük Antalya İran Turizm Zirvesi programı hazırlandıklarını belirten Özen, programın ilk gününde yabancı konuklara Kaleiçi'ni, teleferikle tırmandıkları Tahtalı Dağı Zirvesi'ni, Düden ve Manavgat şelalelerini, Antalya Aquarium'u, Side Antik Kent'i, Antalya Müzesi'ni, Topkapı Palace, Delphinİmperial, Mardan Palace ve Kemer ilçesini gezdiklerini kaydetti. Özen, zirveyle ilgili şunları söyledi: "Alışveriş alışkanlığı yüksek İranlı turistlerin Antalya'ya daha çok gelmesi için başlayan programda konuk heyet, 2 gün sürecek ikili görüşme B2B toplantılarında Türk turizmciler ile bir araya gelerek müşterilerine önerebilecekleri yeni bağlantılar gerçekleştirecek. 11-12 Nisan tarihlerindeki ikili görüşme toplantıları için yaklaşık 200 Türk turizm sektörü temsilcisi BAKA'nın web sitesinden 2 binden fazla randevu aldı. İkili görüşmelerin ardından akşam da Antalya protokolünde katılacağı gala yemeği gerçekleştirilecek." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İran Turizm Zirvesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER