Irkçı Wilders'e Avustralya vizesi engeli


İslam karşıtı ve ırkçı görüşleriyle tanınan Hollandalı Milletvekili Geert Wilders'in Avustralya vizesi tehlikede. Yeni kurulan İslam karşıtı Australian Leberty Alliance ALA Partisi'nin açılış törenine katılmak için Batı Avustralya'nın başkenti Perth'e gelmek isteyen ırkçı milletvekili Geet'in vizesi, yetkililer tarafından geciktirildi. Bu nedenle Geert'in açılışa yetişemeyeceği belirtildi.

Vizenin geciktirilmesinin kasıtlı olarak yapıldığını belirten ALA Partisi Lideri Debbie Robinson, "Bizimle politik bir oyun oynuyorlar. Bu yapılan konuşma özgürlüğünün engellenmesidir." dedi.

Avustralya'da yeni kurulan Australian Liberty Alliance ALA isimli siyasi partinin, Hollandalı ırkçı milletvekili Geert'in partisini kendisine örnek aldığı bildiriliyor. Nitekim yeni parti fikri, Geert'in 2013 yılı Şubat ayında Avustralya'ya yaptığı ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde ortaya çıkmıştı.

Yetkililer Geert'in Avustralya'ya daha önceki gelişlerinde de vize başvurularında sorunlar yaşandığını belirtiyor. Avustralyalı çeşitli sivil toplum kuruluşları, ülkedeki insanlar arasında ayrımcılık ve yabancılaşmaya neden olacak bu tür söylemlere sahip kişilere vize verilmemesini talep ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Irkçı Wilders'e Avustralya vizesi engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER