İş adamı Özbay: Yarın çocuklar adam olmadığı zaman sorumlusu sizsiniz


Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen konferansta, girişimci adaylarına hayat tecrübesini anlatan işadamı Ataman Özbay, "Televizyon seyretmek için çocukların eline cep telefonları veriyorsunuz. Gel oyna, git oyna. Ne güzel ama yarın o çocuklar adam olmadığı zaman sorumlusu sizlersiniz" dedi.

Uni Islak mendil markasının kurucusu iş adamı Ataman Özbay, girişimci olmadan hiç bir şeyin tam anlamı ile başarılamayacağını belirterek, gazete satıcılığı ve manav çıraklığıyla iş hayatına başladığını ifade etti. Özbay, açtığı iş yerleriyle birçok kişiye istihdam sağladığını dile getirerek, "Girişimcilik çok tatlı bir şeydir. Türkiye girişimcilikte yüzde 2,5 seviyesinde. Birazcık artıyor ama çok az. İsrail'de yüzde 52,5. Ufacık ülke dünyaya hükmediyor. Amerika'ya hükmediyorlar. 57 Müslüman ülkesi bir Japonya edemiyoruz. Niçin? Girişimcilik, icadımız yok. O kadar önemli girişimcilik." şeklinde konuştu.

'TORUN SAHİBİ OLDUKTAN SONRA TELEFONLAR İÇİN OYUN GELİŞTİRDİ'

5. baskısının yapıldığı 'İş ve Yönetim Serisi' adlı kitabının da katılımcılara ücretsiz verildiği konferansta başarının sırlarını anlatan Özbay, torun sahibi olduktan sonra telefonlar için oyun geliştirmeye karar verdiğini söyledi.
Özbay, şunları ifade etti: "Ben şimdi oyun icat ediyorum. Telefonda oyunlar var ya. Bir yaşından beş yaşındaki çocuğa kadar, oyun oynayarak girişimciliği artırsın diye. Allah kısmet ederse bir ay sonra çıkacak. Kendim bir kuruş para kazanmıyorum bundan. Bir lira istemiyorum. 300 bin lira harcadım. Daha da harcayacağım. Sırf çocuklar yetişsin diye. Televizyon seyretmek için çocukların eline cep telefonları veriyorsunuz. Gel oyna, git oyna. Ne güzel ama yarın o çocuklar adam olmadığı zaman sorumlusu sizlersiniz." CİHAN
<< Önceki Haber İş adamı Özbay: Yarın çocuklar adam olmadığı zaman... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER