'İş adamları olarak birinci gündemin yeniden ekonomi olmasını arzu ediyoruz'


İş dünyasının çatı kuruluşlarından olan İHKİB, TASD, TGSD ve BMD, siyasal tartışmaları sonlandırıp işe güce odaklanılmasını istedi. Dernek temsilcileri, iş adamları olarak ülkenin birinci gündeminin yeniden ekonomi olmasını arzu ettiklerini, kurulacak AK Parti hükümetinin çözüm odaklı yaklaşımlarla tansiyonu düşürmesini beklediklerini ifade etti.

Söz konusu derneklerden 1 Kasım seçim sonucu ile ilgili yapılan açıklamalar şöyle:

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi:

"Halkımız 5 ay aranın ardından tek partili bir güçlü bir hükümet ve istikrar istediğini gösterdi. AK Parti'yi kutluyor, seçilenlere hayırlı olsun diyoruz. Güçlü bir hükümetin reformlarla ekonomide büyük işler yapabileceğini düşünüyoruz. Daha önce hazırlanan 1350 maddelik eylem planının hayata geçirilmesini bekliyoruz. Türkiye için bu seçimleri bir şans olarak değerlendiriyoruz. Ekonomik açıdan baktığımızda Türkiye son 1 yılını seçimlerle harcadı. Beş ay aranın ardından seçmen yeniden tek parti iktidarını yönetime taşıdı. Şimdi tam anlamıyla kısır tartışmalardan sıyrılıp, işe güce odaklanmamız gerekiyor. Kutuplaşmanın, gerginliğin faturasını toplumun tüm kesimleri ödüyor. Bu nedenle kurulacak AK Parti hükümetinin çözüm odaklı yaklaşımlarla tansiyonu düşürmesini bekliyorum. Ekonomide hızlı ve etkin reformlara ihtiyacımız var. Ardından sınır ve iç güvenliğimizi sağlamak ve AB üyeliğini yeniden ülkemiz gündeminin ilk sıralarına taşımak zorundayız. Türkiye'nin önünde çok büyük fırsatlar olduğu gibi çok büyük sorunlar da var. Yeni AK Parti iktidarından öncelikle ihracatta yaşanan kan kaybına, terör saldırılarının neden olduğu güvenlik kaygısına, genç işsizlik oranlarındaki artışa çözüm üretmesini bekliyoruz."

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin:

"AK Parti bu seçimlerde hükümeti kurma çoğunluğunu yeniden elde ederek önemli bir siyasal başarıya imza attı. Siyasal tartışmaları sonlandırıp işe güce odaklanmamız gerekiyor. Küresel piyasalardaki gelişmeler ve içerideki siyasi belirsizlik nedeniyle 2015 ekonomide kayıp bir yıl oldu. Zaman kaybetmeden istikrarı sağlayan, ekonominin önünü açan üreticiyi destekleyen iç ve dış politikaların hayata geçirilmesini bekliyoruz. Yeni dönemin ülkemizi milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat:

"Seçim sonuçlarıyla halk koalisyon gerçeğini tehlikeli buldu. Bunun yerine tek başına iktidarı tercih ettiğini gösterdi. AK Parti'yi ödüllendirdi. Türkiye'nin koalisyon ile yönetilmeye hala hazır olmadığını gösterdi. Seçmen ekonomik istikrar için tek başına iktidar istedi. Yeni kurulacak hükümetten ekonomik sorunlara çözüm bulmasını istiyoruz. Artık seçimleri düşünmeden işbaşı yapacağımız bir döneme girdik. AK Parti'nin tek başına iktidar olmasına rağmen bütün ülkeyi kucaklayan mesajlar vermesini umuyoruz."

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo:

"Memleketimiz seçimini yapmıştır. Ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Biz iş adamları olarak ülkenin birinci gündeminin yeniden ekonomi olmasını arzu ediyoruz. Ülkemizin büyük projelere yeniden start vermesi en büyük dileğimizdir. Bunun içinde elimizdeki en önemli enstrüman marka ekonomisidir. Marka ekonomisi ve markalı ihracat ülkemizin rekabetçiliğindeki en belirleyici unsur olacaktır. BMD olarak bizler ülkemizin ileri sıçrayışında tüm gücümüzle yer alacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber 'İş adamları olarak birinci gündemin yeniden ekonomi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER