İşadamının işadamları ile yurt dışına çıkması suç sayıldı


Uşak'ta geçen hafta hayırsever işadamlarına yönelik düzenlenen 'makul şüphe' operasyonu kapsamında yüzlerce kişiye istihdam sağlayan ve şehrin ileri gelen sanayicilerinden biri olan Hazım Sesli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Uşak'ta 2011 genel seçiminde AK Parti'den 3. sıra milletvekili adayı olan, bir dönem Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinde de bulunan Hazım Sesli, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra akşam saatlerinde savcılığa getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan Sesli, tutuklanma talebi ile çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Uşak Cezaevi'ne gönderildi.

Uşak'ta 14 Ekim 2015'te Türkiye'nin ve şehrin önde gelen işadamlarına yönelik 'makul şüphe' operasyonu düzenlenmiş, 25 işadamı ve esnaf gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 23'ü serbest bırakılmış, iki işadamı tutuklanmıştı. Binlerce kişiye istihdam sağlayan, devlete her yıl milyonlarca lira vergi ödeyen işadamlarına fakir öğrencilere neden burs verdikleri, neden teravih namazına topluca gittikleri, neden dondurma yedikleri gibi sorular yöneltilmişti.

Adliye önünde bekleyen ailesi ve yakınlarına kararı açıklayan avukat Çetin Altınbilek, "Şüpheli olarak Uşak Adliyesi'ne getirilen Uşak'ın hayırsever işadamı Hazim Sesli'nin tutuklanmasına karar verildi. Özgürlüğüne kavuşturulması için hukuki mücadelemizi devam ettireceğiz. Dosyada hukuki olarak, somut olarak yeterli suç oluşturulacak delil yoktu." dedi.

İŞADAMININ İŞADAMLARINI YURT DIŞINA GÖTÜRMESİ SUÇ SAYILDI

İşadamlarının siyasetçiler ve bürokratlarla birlikte yurt dışına çıkmalarının suçmuş gibi gösterildiğini söyleyen avukat İlhan Aşkan ise "Hazım Sesli'nin aktif bir insan olması birilerini rahatsız etmiş. Uşak'a ve Türkiye'ye yaptığı hizmetler birilerini rahatsız etmiş. Hazım Bey'in aktif bir iş adamı olması, 448 defa Türkiye'nin bürokratları ve siyasetçileri ve işadamları ile yurt dışına çıkması sorguda ön plana çıkmış dikkat çeken ifadelerdi" şeklinde konuştu.

57 ülkeye niçin ihracat yapıldığının bile sorulduğunu söyleyen avukat Aşkan, "Ülkeyi her yerde temsil etmesi, 57 ülkeye ihracat yapması, Uşak gibi küçük bir yerde bin 500 kişiye iş vermesi, başarılı olan işadamlarının sonucu bu olmamalıydı." ifadelerini kullandı.

Uşak Adliye Sarayı'nın yapımının büyük bir bölümüne Hazım Sesli'nin sponsor olduğunu aktaran Aşkan, "Bu adliye sarayı, Hazım Sesli için darağacı olarak kullanıldı. Şu an Hazım Bey'in idam fermanı imzalanmış oldu. Uşak'a ve ülkeye hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Niğde'de yakalanan bir IŞİD militanına isnat edilen suçları bir işadamına yöneltildiğini söyleyen avukat İlhan Aşkan, şunları kaydetti: "Uşak, adeta bir IŞİD militanından kurtulmuş oldu. Hazım Bey'e isnat edilen suçlamalar, Niğde'de askerimizi polisimizi şehit eden, TV'lerde yüzünü gördüğümüzde korktuğumuz insana isnat edilen suçlarla suçlandı."

Hazım Sesli'ye destek için adliye'ye gelen vatandaşlar da "Askerliğin dışında bu insanlar ellerine silah almadılar. Bu ne vicdandır, ne insanlıktır? El insaf. Allah memleketin sonunu hayır eylesin" diye tepki gösterdi.

Adliye önünde bekleyen işadamı Hasım Sesli'nin ailesi, destek verenlere teşekkür etti. Adliye önünde bekleyenler, Sesli'nin cezaevine gönderilmesinin ardından sessiz bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İşadamının işadamları ile yurt dışına çıkması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER