İşçi Partisi'nden Londra Belediye Başkanlığı için Müslüman aday


İngiltere'nin ana muhalefet İşçi Partisi, başkent Londra'nın Belediye Başkanlığı'na Müslüman milletvekillerinden Sadık Han'ı aday gösterdi.

Gelecek yıl İngiltere'nin başkenti Londra'nın belediye başkanlığı için yarışacaklar arasında bulunan ana muhalefet İşçi Partisi'nden sürpriz bir aday çıktı. Partinin Müslüman milletvekili Sadık Han, parti içinde yapılan oylama sonucu, diğer belediye başkanı aday adaylarını yüzde 58,9'luk bir oy farkıyla geride bırakarak seçildi. İşçi Partisi'nin diğer belediye başkanı aday adayları arasında eski devlet bakanları David Lammy, Gareth Thomas, milletvekili Diane Abbott ve ulaşım uzmanı, gazeteci Christian Wolmar bulunuyordu.

Yaklaşık 8,6 milyon insanın yaşadığı kente hizmet vermek için yarışacak İşçi Partili milletvekili Sadık Han, Müslüman bir aday olması nedeniyle de dikkat çekiyor. Han'ın Londra Belediye Başkanı olduğu takdirde kentteki entik, kültürel ve din farklılıkları konusunda önemli bir örnek olacağı düşünülüyor. 44 yaşındaki Pakistanlı belediye başkan adayı ayrıca, babası otobüs şoförü 8 çocuklu bir ailenin oğlu olarak da Londralıların daha önce hiç görmediği bir aday profili çiziyor.

Belediye Başkan adaylığı kesinleştikten sonra İngiliz basınına konuşan Sadık Han, seçimi kazandığı takdirde önceliğinin kentteki konut krizini çözmek olacağını belirtti. Toplu taşıma ücretlerinin düşürülmesi için çalışacağını vurgulayan Han, Londra'nın en büyük havaalanı Heathrow'a yapılması planlanan üçüncü pistin, var olan hava kirliliğini artıracağı gerekçesiyle engellenmesine yönelik de kampanya başlatacağını duyurdu. CİHAN
<< Önceki Haber İşçi Partisi'nden Londra Belediye Başkanlığı için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER