IŞİD'e kahraman olmak için katılıyorlar


Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Scott Atran, IŞİD'e katılan yabancı savaşçıların macera ve kahramanlık arayışında olduğunu söyledi.

Üniversitesin 'Zorlu Krizlerin Çözümleri' konusunda araştırma yapan merkezinin kurucularından Scott Atran, "Çoğunlukla genç insanlar, IŞİD'in onur ver macera çağrılarına kapılıyor. Biz sıklıkla IŞİD'in kötü şeyler yapan bir örgüt olduğu propagandasıyla karşılaşıyoruz. Fakat bu propagandaın güçlü ve devrimci bir cazibeye sebep olduğunu da bilmeliyiz." dedi.

BM'de düzenlenen Terörle Mücadele Komitesi toplantısında IŞİD'in saldırılarına karşı askeri misillemeler yapmanın doğru bir yaklaşım olmadığını savunan Atran, bunun yerine insanların niçin ülkelerini terk edip terör örgütüne katıldığına odaklanılması gerektiğini ifade etti.

11 Eylül saldırılarını düzenlemenin teröristlere 400-500 bin dolara mal olduğunu fakat bunun ardından alınan güvenlik önlemleri ve askeri operasyonların 4-5 trilyon dolar tuttuğunu ifade eden Atran, "Yani kötü çocuklar, bire karşı 100 milyon avantajlı. Aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı bir sonuç elde edeceğini sanmak deliliğin tanımıdır. Bu şekilde devam edersek daha kötüye gideceğiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD'e kahraman olmak için katılıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER