IŞİD operasyonu: 45 gözaltı

Gaziantep'te ve İstanbul'da IŞİD'e yönelik operasyonlarda 45 kişi gözaltına alındı

IŞİD operasyonu: 45 gözaltı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce 19 Mayıs kutlamalarında bombalı eylem yapabileceği konusunda istihbarat birimlerinin uyarıda bulunduğu terör örgütü IŞİD ile irtibatlı olduğunu saptadığı kişilere yönelik şafak vakti operasyon düzenledi. 

Özel harekat polislerinin de zırhlı araçlarla destek verdiği, 28 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda IŞİD üyesi olduğu öne sürülen 35 kişi gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ile mühimmat ele geçirilen şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmalarına başlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü IŞİD'e yönelik çalışma başlattı. TEM ekipleri sabah saatlerinde Sultangazi, Esenyurt, Esenler ve Sultanbeyli ilçelerinde tespit edilen 10 adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Operasyona Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de katılırken, polis helikopteri de havadan destek verdi. TEM Özel Tim ekipleri baskın yaptığı evlerde, eylem hazırlığı yaptığı iddia edilen Suriye uyruklu 5 kişi ile onlara yardım eden 5 kişiyi de gözaltına aldı. Gözaltına alınan 10 şüpheli Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

<< Önceki Haber IŞİD operasyonu: 45 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER