IŞİD sanığı Bayancuk'un konferansını valilik iptal etti

Terör örgütü IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu suçlamasıyla tutuklanan ve tutuklanmasından kısa bir süre sonra hakkında tahliye olan Halis Bayancuk 'un konferansı iptal edilince tepki gösterdi

IŞİD'in Türkiye sorumlusundan Mehmetçiği yakma fetvası!

Terör örgütü IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu suçlamasıyla tutuklanan ve tutuklanmasından kısa bir süre sonra hakkında tahliye kararı verilen Halis Bayancuk Ankara'da konferans vermeyi planlıyordu. Sosyal Medyadan duyulan konferans gelen tepkiler üzerine valilik tarafından iptal edildi 
İnternet aracılığı ile bir video paylaşan Bayancuk, iptal kararını kendisi duyurdu. Açıklamasında larara tepki gösteren Bayancuk, “Bunu bir tehdit olarak kabul ediyoruz” dedi. 

'Diri diri insan yakmak caizdir” fetvası veren, Halis Bayancuk, Ankara Etimesgut’ta vereceği konferansın duyurusu günler öncesinde belediyenin panolarından duyurulmuştu. 
Halis Bayancuk kimdir?
 
IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Bayancuk Ocak 2013'te gözaltına alınıp tutuklanmış ancak daha sonra Bayancuk tahliye edilirken operasyonu yapan polisler tutuklanmıştı. Bayancuk'un da yargılandığı 96 sanıklı IŞİD ana davasında tek bir tutuklu sanık bulunmuyor.
<< Önceki Haber IŞİD sanığı Bayancuk'un konferansını valilik iptal etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER