IŞİD'in Türkiye sorumlusu 'Ebu Hanzala' Ankara'da konferans verecek!

IŞİD’in Türkiye sorumlusu olduğu iddiasıyla yargılanan ancak kısa süre sonra tahliye edilen Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayuncuk, Ankara’da konferans verecek.

IŞİD'in Türkiye sorumlusundan Mehmetçiği yakma fetvası!

 
“Diri diri insan yakmak caizdir” fetvası veren, Halis Bayuncuk, 26 Şubat 2017 tarihinde Ankara Etimesgut’ta panel verecek. Ankara’daki bilboardlara asılan panelin ilanında “Binlerce insanı İslam’la tanıştıran adam Ebu Hanzala 26 Şubat’ta Ankara’da” ifadeleri yer aldı. 
 
Tevhid Ağacı isimli bir grubun düzenlediği panelin ilanında Maide Suresi’nden “Kim Allah’ın indirdiği (Kurana) göre hüküm vermez ise onlar kafirlerin ta kendileridir” ifadeleri de kullanıldı.
 
Panelin duyurusu sosyal medyada da yapıldı. Sosyal medyada panelin yapılacağı adres olarak Tevhid Dergisi Ankara Bürosu gösterildi.
 
EBU HANZALA KİMDİR?
 
IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Bayancuk Ocak 2013'te gözaltına alınıp tutuklanmış ancak daha sonra Bayancuk tahliye edilirken operasyonu yapan polisler tutuklanmıştı. Bayancuk'un da yargılandığı 96 sanıklı IŞİD ana davasında tek bir tutuklu sanık bulunmuyor.

 
 
<< Önceki Haber IŞİD'in Türkiye sorumlusu 'Ebu Hanzala' Ankara'da konferans... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER