İşkence gören çocukların velayetinin babadan alınması için valiliğe başvuruldu


Kayseri'de üvey annelerinin işkencesine maruz kalan ve şu anda babalarıyla birlikte yaşayan iki çocuğun velayetinin babadan alınması için Kayseri Valiliği'ne başvuruldu.

Merkez Melikgazi ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde üvey anne Songül A. (29) tarafından 7 yaşındaki kız çocuğu I.A. ve 5 yaşındaki İ.A.'ya yönelik işkence ve cinsel sapıklık görüntüleri ortaya çıkmıştı. Songül A., 46 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Olayla ilgili tartışmalar ise devam ediyor. Baba Akif A.'nın da üvey anneyle aynı suçlardan yargılanması için suç duyurusunda bulunan iş kadını C. T. F., avukatı Ozan Kayahan aracılığıyla çocukların velayetinin babadan alınması için Kayseri Valiliği'ne başvurdu.

Koruma kararı için gerekli işlemlerin yapılması talebini içeren dilekçede, iki çocuğa uygulanan ağır işkence görüntüleri anımsatıldı. Başvuruda şöyle denildi: "Bu derece uzun süreli sistematik ve ağır uygulanan cinsel istismarın ve şiddetin baba Akif A.'nın haberi ve onayı olmadan işlenmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Ağır kusurlu şüpheli velayet sahibi baba bu durumda olası kastının bulunması nedeniyle sorumludur. Çocukların yaşadıkları tüyler ürpertici olaylar dikkate alındığında mağdur çocukların, devlet tarafından koruma altına alınmasıyla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını önemle ve acilen talep ederiz."

Açıklama yapan Av. Ozan Kayahan, işkence mağduru çocukların terapiye ihtiyacı olduğunu belirterek bunun babanın yanındayken pek mümkün olmayacağını savundu. Bu nedenle çocukların devlet korumasına alınması gerektiğini belirten Kayahan, "Velayet konusu kamu düzenine ilişkindir. Valilikten olumsuz bir karar çıkması halinde velayet dilekçemizi aile mahkemesine vereceğiz." diye konuştu.

Av. Ozan Kayahan, önceki gün baba aleyhine bulundukları suç duyurusuyla ilgili de bazı kişiler tarafından telefonla arandığını ve davanın geri çekilmesi yönünde telkinde bulunulduğunu kaydetti. Suç duyurusu taleplerinin sürüncemede bırakılacağı yönünde bir endişelerinin olduğunu anlatan Kayahan, davayı geri çekmelerini isteyen kişinin araştırılması için de savcıya ek dilekçe verdiğini açıkladı.
CİHAN
<< Önceki Haber İşkence gören çocukların velayetinin babadan alınması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER