İslam karşıtları, iki caminin bulunduğu sokakta yürüyecek


DÜSSELDORF (CİHAN)- İslam karşıtı Pegida'nın Düsseldorf ayağı olan Dügida sene sonuna kadar yapacağını açıkladığı Pazartesi gösterilerinde taktik değiştirdi. Daha önce şehir merkezindeki Graf Adolf Sokağı'nda yürüyüş yapan grup, önümüzdeki hafta farklı bir güzergahta yürüyüş yapacağını açıkladı. Yeni güzergahta ise iki caminin bulunması endişelere sebep oldu. Polis, cami idarecileri ile irtibatta olduklarını ve tedbirleri görüştüklerini duyurdu.

Graf Adolf Sokağı'nında esnaf her pazartesi işyerlerini erken kapattıkları için maddi zarara uğradıkları gerekçesi ile imza toplamış ve şikayette bulunmuşlardı. Şikayette İslam düşmanı guruba bu sokakta artık hareket alanı tanınmaması istenmişti. Düsseldorf stellt sich quer (Düsseldorf direniyor) gurubundan yapılan açıklamada "Polis ile mahkeme arasındaki kararsızlık artık giderilmeli." denilerek bu konuda sorumlu makamın belirlenip acil karar verilmesi istendi.

Daha önceleri Düsseldorf polisi Dügida yandaşlarına başka yürüyüş güzergahı göstermiş fakat güzergah belirlenmesi girişimi mahkeme tarafından durdurulmuştu. Göstericiler tekrar istedikleri sokakta yürüyüşlerine devam etmişlerdi.

Karşıt gösteri organizatörleri ise Dügida'nın kullanmak istediği yeni güzergahtan da menun olmadıklarını ve orada iki caminin varlığı sebebiyle bunun dahada tehlikeli olduğu görüşünü belirtiyor. Karşıt göstericiler gösteri hakkı olsa dahi üçüncü şahısların maddi zarar görmesi sebebiyle bu gösterilerin tamamen durdurulmasını istiyor. CİHAN
<< Önceki Haber İslam karşıtları, iki caminin bulunduğu sokakta yürüyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER