İspanya'da ilk helal fuarı başladı


İspanya'nın başkenti Madrid'de ilk kez helal fuarı düzenlendi. Dün İFEMA fuar merkezinde açılan 'Expo Halal Spain 2015'e, çoğunluğu İspanyol olmak üzere 60 şirket katılıyor.

Helal gıda, otel ve hastane gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin yer aldığı fuar bu akşam sona erecek.

Fuarda ayrıca helal yaşam tarzı ve endüstrisine ilişkin konferans ve yuvarlak masa toplantıları yapılıyor.

Helal fuarının organizatörü Ambar Connect adlı uluslararası danışmanlık şirketinin Genel Müdürü Carolina de Funes, Cihan Haber Ajansı'na etkinlik hakkında bilgi verdi.

Amaçlarının Avrupa pazarını helal pazarı konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirten Carolina de Funes, "Helal pazarının sunduğu fırsatları tanıtmak ve Müslümanlara hitap isteyen bizlerin eksiklikleri konusunda Avrupa pazarını bilinçlendirmek istiyoruz. İspanya'da düzenleniyor olsa da Avrupa'ya yönelik bir fuar. Helal sertifikası almak şirketler için bir artı. Olmayanlara göre ürününü bir adım öne çıkarmak anlamına geliyor. İhracatçılar ve turistik hizmet verenler bununla Müslüman pazarını ikna edebilirler." dedi.

Ambar Connect Genel Müdürü, önümüzdeki yıllarda Türk katılımcıları da beklediklerinin altını çizerek, şöyle konuştu: "İspanya'da çok büyük bilgisizlik var ve bu fuarla böyle bir pazar olduğu ve helal sertifikasıyla giderse çok kapıların açılacağı konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. İspanyol Dışişleri Bakanlığı ve Dış Ticaret Enstitüsü dahil birçok kurum bize destek verdi. Amacımız profesyonel bin 500 ziyaretçi çekmek ama gidişat daha fazla ziyaretçi geleceğini gösteriyor."

HELAL SERTİFİKASI ALAN İSPANYOL ŞİRKETLERİN SAYISI YÜZDE 200 ARTTI

İspanya'da helal sertifikası veren ilk kurum olan 'İnstituto Halal'ın Ticari Departman Müdürü Hilene Galan da İspanyol şirketlerinin son dönemde helal sertifikasına büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Galan, "Özellikle 2010'dan bu yana İspanyol şirketlerin helal sertifikasına ilgisi yüzde 200 arttı. Çünkü uluslararası büyük bir pazardan bahsediyoruz. İspanyol şirketleri çok ihracat yapıyor ve aynı zamanda öğreniyorlar. Ürün kalitesiyle bilinen İspanyol markaları için helal sertifikası çok önem arz ediyor." dedi.

'İnstituto Halal' hakkında bilgi veren Hilene Galan, "İspanya'da ilk helal sertifikası veren kurumuz, 16 yıldır bu işi yapıyoruz. Şu anda 300 kadar helal sertifikalı şirket var. Öncelik olarak et sektöründe olsa da her geçen gün otel, hastane ve avukatlık büroları gibi farklı servis sektörlerinden şirketler helal sertifikası alıyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya'da ilk helal fuarı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER