İspanya'da muhafazakar partinin genel merkezinde arama


İspanya'da geçen dönem iktidarda olan ve halen geçici olarak yönetimde bulunan Muhafazakar Halk Partisi'nin (PP) genel merkezinde, yolsuzluk soruşturması kapsamında arama yapıldı. İspanyol jandarma ekipleri, Punica olarak adlandırılan operasyonda, PP'nin yasadışı yollarla finanse edildiğine dair iddialara delil aradı.

PP'nin eski Madrid İl Başkanı Beltran Gutierrez Moliner'in ofisine giren jandarma ekipleri, Moliner'in hazır bulunduğu ortamda bilgisayarını inceledi.
PP genel merkezinin yanı sıra, işadamı Javier Lopez Madrid'in evinde ve işyerinde arama yapıldı. Tutuklu yargılanan PP'nin eski Genel Sekreteri Francisco Granados'un liderliğindeki 'Punica' çetesinin, ihalelerden komisyon alarak partiyi finanse ettiği iddia ediliyor. Çeteye yakın işadamlarının aldığı ihalelerin 32,4 milyon euroyu bulurken, 100 kişi sanık olarak yargılanıyor. İspanya polisi, Aralık 2013'te PP iktidarda iken partinin genel merkezini basmış ve kara para iddialarına ilişkin delil aramıştı.

İki hafta önce de PP'nin Valencia İl Başkanı Alfonso Rus dahil üst düzey 10 yöneticisi yolsuzluktan gözaltına alınmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya'da muhafazakar partinin genel merkezinde arama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER