İsrail'le ticareti protesto edenlere ters kelepçe ve darp

Türkiye’nin İsrail ile yaptığı ticareti protesto etmek için Filistin İçin Bin Genç’in çağrısıyla Beyoğlu’nda toplanan kadınlar ters kelepçe takılarak ve darp edilerek gözaltına alındı.

SHABER3.COM

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken AKP'nin 'İsrail ile ticaret' sessizliği de devam ediyor. İktidarın 'üç maymun'u oynadığı konu için yurttaşların tepkisiyse sürüyor.

DARBEDİLEREK GÖZALTINA ALINDILAR

Son olarak Taksim Beyoğlu'nda 'Filistin İçin Bin Genç' topluluğu tarafından düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşünde polis çok sayıda kişiyi darbederek ters kelepçeyle gözaltına aldı.


Gazeteci Metin Cihan'ın X hesabından paylaştığı videoda, çok sayıda kadının ters kelepçeyle polis otobüsüne bindirildiği görüldü.

"TÜRKİYE'NİN POLİSİ İSRAİL'İN ASKERİ!"

 'Filistin İçin Bin Genç' topluluğunun resmi X hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin polisi İsrail'in askeri! Darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alınan arkadaşlarımıza araçta elleri bağlı olmasına rağmen işkence devam ediyor! Ne koruduğunuz holdingler ne de onların yardımcısı devlet şiddeti bizi korkutabilir. #İsrailleTicareteDurDe"



KARAMOLLAOĞLU’NDAN TEPKİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Konya ve İstanbul’da İsrail karşıtı eylemlerde polisin takındığı tavra tepki gösterdi

Geçtiğimiz gün de Anadolu Gençlik Derneği – Milli Gençlik Vakfı tarafından Konya’da düzenlenen eylem sonrası Konya Emniyet Müdürlüğü ve Valilik tarafından sosyal medyada yapılan açıklamalar tepki çekmişti. Kültürpark’ta iftar ile başlayan ve on binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen ‘Büyük Kudüs yürüyüşü’ Mevlana Meydanı’na kadar devam etmişti. Vatandaşlar hep bir ağızdan “İsrail ile ticaret ihanettir, Katil İsrail, işbirlikçi AKP, Laf değil icraat” gibi sloganlar atmıştı.

Etkinlik sonrası Konya Emniyet Müdürlüğü ve Konya Valiliği’nin paylaşımları vatandaşların tepkisini çekti. Yapılan paylaşımlarda “Katılımcıların arasına sızan bazı kişilerin provokasyon içerikli pankart taşıdıkları ve hakaret içerikli slogan attıkları tespit edilmiştir.Etkinliğin amacına aykırılık teşkil eden pankartlar alandan uzaklaştırılarak slogan atan ve pankart taşıyan şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından tahkikat başlatılmıştır” denildi. Paylaşımın hükümet aleyhine atılan sloganlar ve dövizler nedeniyle yapıldığı yorumlandı.

Olaylar üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. İsrail’le yapılan ticaret Gazzeli mazlumlara zulümdür, ticareti protesto edenleri rencide edici bir şekilde gözaltına alıp işkence yapmak daha da büyük zulümdür. Dün Konya, bugün İstanbul… İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimize yapılan bu muamele; İsrail’in zulmünü meşrulaştırmakta ve bu katil devleti cesaretlendirmektedir. İsrail’le ticaret, Filistin’e ihanettir. Nokta!” ifadelerine yer verdi.


KONYA’DA GÖSTERİLER BAŞLADI

İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde İsrail’le ticaret için düzenlenen protestoda gözaltına alınan kişilere tepki olarak Konya’da da eylemler başladı.

Onbinlerce kişinin katıldığı eylemde, “Katil İsrail, işbirlikçi AKP!” sloganları atıldı. Eylemciler, İsrail’in Filistin’deki insan hakları ihlallerini ve Türkiye’nin İsrail ile ticaret yapmasını kınadılar. Gecenin geç saatleri olmasın kalabalık büyümeye devam ediyor.



Öte yandan grup, göstericilere sert müdahale eden polislerin isimlerini de ifşa etti. Grubun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “İsraille ticaretiniz gibi gizlemeye çalıştığınız işkenceci polislerinizi de ifşa ediyoruz.  Filistin direnişine sahip çıkanları önce ters kelepçeyle hukuksuzca gözaltına alıp sonra tokatlayan onursuz polislerden birinin adı Ayşe Yıldız. Herkes görsün, bilsin!” denildi.


<< Önceki Haber İsrail'le ticareti protesto edenlere ters kelepçe ve darp Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER