İstanbul Trafiği 1500 kamyon şoförüne kaldı

3. Köprü’nün açılmasıyla birlikte yollar tamamlanmadığı için İstanbul trafiğinde rahatlama yaşanmadı. Bilakis kamyon ve otobüsler için daha da zorlaştı.

İstanbul Trafiği 1500 kamyon şoförüne kaldı

3. Köprü’nün açılmasıyla Mahmutbey Geçişi başta olmak üzere belli noktalarda yaşanan trafik sıkıntısını insanları canından bezdirdi. Okullar açılınca tablo biraz daha ağırlaşacak. Büyük törenlerle açılan köprünün rahatlama getireceğini düşünen İstanbullular için büyük hayal kırıklığı yaşandı. 

Köprü bitti ama köprüye ulaşılacak yollara daha yeni başlandı. Başta kredi sorunu olmak üzere bir çok problem yüzünden inşaata başlayamadıklarını açıklayan Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir, yol inşaatıyla ilgili bilgi verdi. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla birlikte yaşanan trafik yoğunlunun farkındayız” diyen Özdemir, köprü bağlantı yollarını bir an evvel bitirmek ve hizmete açmak için finansmanını beklemeden özkaynak kullanarak çalışmalara hızla başladıklarını söyledi. Projede 1500’ü kamyon, 2 bin 100 araç kullanılacağını belirterek söze başlayan Özdemir “Araçların siparişlerini verdik, makineler gelmeye başladı. Ancak tıpkı 3. havalimanı inşaatında olduğu gibi burada da kamyon şoförü sıkıntısı yaşıyoruz. Türkiye’nin her yerinde kamyon şoförü arıyoruz. Ben buradan tüm kamyon şoförlerimizi projede yer almaya davet ediyorum. 600 de iş makinesi operatörü arıyoruz. Projenin tamamı için de 5 bin kişilik istihdam sağlanacak” diye konuştu.

Yani Özdemir açıklamasının anlamı şu. Biz makine ve kamyonları  sipariş ettik gelecek, Bu kamyon ve makineleri kullanacak elemanları da bulamadık ama bulacağız. Onlar çalışmaya başlayacak yolları yapacaklar . yani bir iki sene daha İstanbullu çile çekmeye devam. yanlız 3. köprüye ulaşabilenler için manzara çık güzel. Bir de geçiş ücretine dikkat. 
<< Önceki Haber İstanbul Trafiği 1500 kamyon şoförüne kaldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER