İstanbul'da pazar yerleri de kapsama alındı

Koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında 125 sokak, 93 cadde ve 84 meydanda, toplu taşıma araç duraklarında sigara içilmesini yasaklayan İstanbul Valiliği, son olarak pazar yerlerinde sigara içilmesinin yasaklandığını duyurdu.

SHABER3.COM

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, pazar yerlerinde sigara içilmesinin yasaklandığını belirtti. 

Vali Yerlikaya, "Sevgili İstanbullular, Maskenin doğru ve sürekli kullanımını temin amacıyla İstanbul genelinde tüm pazar yerlerinde sigara içilmesi yasaklanmıştır. Sağlık için hepimiz için kurallara uymak, vazgeçilmezdir" ifadelerini kullandı. 

Valilik ilk yasak açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"İstanbul’da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında virüsün yayılımını önlenmek amacıyla İl Hıfzıssıhha Meclisi'nin 102 numaralı kararı doğrultusunda, maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren tüm ilde, İlçe Hıfzıssıhha Kurulları Kararları ile belirlenecek, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu/bulunabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içilmesinin yasaklanmasına) 39 ilçenin ayrı ayrı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararları ile toplamda 125 sokak, 93 cadde ve 84 meydanda sigara içilmesinin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, "İstanbul genelinde sigara yasağı getirilen sokak, cadde ve meydanların tam listesi Valiliğimiz internet sitesinde yayınlanmıştır. Yasağa uymayanlar için 900 TL para cezası uygulanacaktır. Alınan tüm tedbirler; vatandaşlarımızın, ilimizin ve toplumumuzun sağlığını korumak içindir." ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli İstanbullular, maskemizi çıkartarak kendimizi ve başkasını riske atmayalım. 25 sokak, 93 cadde, 84 meydan ve toplu taşıma duraklarında sigara içmek yasaklanmıştır. Maske, koronavirüs ile mücadelede hayati bir önem taşıyor."
<< Önceki Haber İstanbul'da pazar yerleri de kapsama alındı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER