İstanbullular pahalılıktan şikayetçi


Meyve ve sebze fiyatları soğuk hava sebebiyle arttı. Vatandaşlar ise Rusya'nın ihracat ürünlerini geri çevirmesiyle düşeceği beklentisinin tezgahlara yansımadığını söylüyor. Geçtiğimiz hafta 2,5 liradan satılan domates bu hafta 1 lira artış göstererek 3,5 liradan satışa çıktı.

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava sebze, meyve ve balık fiyatlarını da yükseltti. Pazar alışverişine çıkan vatandaşlar Rusya'nın ihracat ürünü meyve ve sebzeleri geri çevirmesiyle fiyatlarda düşüş yaşanacağı beklentisini doğrulamadı. Hatta bazı ürünlerin geçen haftaya göre 1-1,5 lira arttığını anlatan vatandaşlar fiyatlardan şikayet etti. Pazarcılar ise artışı havaların soğumasıyla birlikte üretimin azalmasına bağladı. Geçtiğimiz hafta 2,5 liradan satılan domatesin kilosu bu hafta 3,5 ile 4 liradan satışa çıktı. Pazar esnafına göre fiyat rekoru sivri biberde yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda kilosu 8 lira civarında olan sivri biber bu hafta 12 liraya çıktı. Bazı vatandaşlar mevsime göre fiyatların normal olduğunu bazı ürünlerde ise soğuktan dolayı artış yaşandığını ifade etti. Ürüne göre fiyatların değiştiğini söyleyen bir başka vatandaş da, "Ucuz olan üründe var pahalı olanda var. Alabiliyorum, memnunum ama daha ucuz olsa daha memnun olurum." diye konuştu.

BALIK FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Pazardaki fiyat artışı deniz ürünlerinde de görüldü. Pazara gelen hamsinin kilosu 10-12 lira, Çinekopun kilosu 30 liradan satışa çıktı. Balık satan esnaf, "Pazarda son iki gündür aşırı bir durgunluk var. Havalar soğudu fiyatlar arttı. Geçen hafta 25 liraya sattığımız Çinekop 30 lira oldu. Vatandaşın alım gücü hiç yok. Vatandaş bakıp bakıp gidiyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İstanbullular pahalılıktan şikayetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER