İstanbul'u kan gölüne çevireceklerdi

Gaziantep'te polisin dur ihtarına uymayan ve bombalı saldırı hazırlığındayken yakalanan IŞİD üyesi 2 kişi ve sonradan gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı.

İstanbul'u kan gölüne çevireceklerdi

Gaziantep’te, polisin durdurmak istediği sırada uyarıya rağmen kaçan ve bombalı saldırı yapmak isterken etkisiz hale getirilen otomobilde bulunan IŞİD üyesi 2 kişi ile sonradan yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı. IŞİD militanlarının yakalanmasa seçimler öncesinde İstanbul’daki bir siyasi partinin il başkanlığına canlı bomba eylemi yapacakları ortaya çıktı.

Geçen cumartesi günü Mücahitler Mahallesi’nde polisin ‘Dur’ ihtarında bulunmasına rağmen sürücüsü Y.C.’nin durmayıp kaçtığı 21 FN 027 plakalı otomobilden polise el bombası atılmış ancak patlamamıştı. Polisler, kısa süreli kovalamacanın ardından durdurdukları otomobilin sürücüsü Y.C. ve yanında bulunan A.D.’yi gözaltına aldı. Ekipler, otomobilde yaptıkları aramada 1 intihar yeleği, tabanca ve 2 el bombası ele geçirdi.

7 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kentteki 7 farklı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyonlarda IŞİD ile bağlantılı ve kimlikleri açıklanmayan 7 şüpheli daha gözaltına alındı. Operasyon yapılan adreslerdeki aramalarda ise 8 gram 750 miligram patlayıcı madde, 4 el bombası, 1 bomba düzeneği, 4 tabanca, 2 av tüfeği, 135 fişek, 3 otomobil, araç 10 bin 15 Türk Lirası, 9 bin 755 dolar, 1 bilgisayar, 2 harddisk, 3 USB, 19 sim kart ve 9 cep telefonu ele geçirildi. Polis, ayrıca aramalar sırasında Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara merkez binasına ait adres ile İstanbul’un Şişli İlçesi’ndeki temsilciliğine ait olduğu değerlendirilen çeşitli notlar da ele geçirdi.

İSTANBUL’DAKİ BİR PARTİYE CANLI BOMBALI SALDIRI YAPILACAKMIŞ

Polis, örgüt üyelerinin, Suriye’deki üst düzey örgüt yöneticilerinden aldıkları talimatla İstanbul’daki bir siyasi partinin il başkanlığına canlı bombalı intihar saldırısı düzenleneceğini belirledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 şüpheli sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken, Gaziantep Valiliği, soruşturmayla ilgili basın açıklaması yaptı. Terör örgütü IŞİD mensuplarının Gaziantep’ten temin ettikleri otomobille İstanbul’daki bir siyasi partinin il başkanlığına canlı bombalı intihar saldırı yapılacağının duyurulduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yakalanan şahıslar yere düşen el bombası ve araçta bulunabilecek başka bir patlayıcı riskine karşı araçtan uzaklaştırılarak, olay yerinde bomba uzmanı ve olay yeri inceleme ekiplerince gerekli çalışmalar yapılmıştır. Şahısların örgütsel irtibatlarının tespitine yönelik olay yeri ve 7 adreste yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde, DAEŞ terör örgütü mensuplarının Suriye’de bulunan üst düzey örgüt mensuplarından aldıkları talimat sonucu; ilimizden temin ettikleri araçlarla İstanbul ilinde bir parti il başkanlığı binasına canlı bomba ve silahlı saldırı eylemleri gerçekleştirmek üzere İstanbul iline gidecekleri, aramalar neticesinde ulusal yayın yapan bir gazetenin Ankara merkez binasına ait adres ile aynı gazetenin Şişli/İstanbul temsilciliğine ait olduğu değerlendirilen notun olduğu tespit edilmiştir. Örgüt mensupları eylemde kullanacakları araçlar, el bombaları, patlayıcı madde ve silahlarla birlikte yakalanmış, Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde korku ve kaos ortamı yaratmaya yönelik kanlı eylemleri engellenmiştir. Örgüt mensuplarının ilişki ve irtibatlarının tespiti ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

<< Önceki Haber İstanbul'u kan gölüne çevireceklerdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER