İstanbul'un ciğerleri de yandaşa feda ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ormanlık alanı korumak için Beykoz’da 2. derece sit ve orman içi dinlenme alanında kaldığı gerekçesiyle reddettiği konut teklifini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söz konusu alana özel eğitim tesisleri yapılmasını onaylayarak askıya çıkardı.

İstanbul'un ciğerleri de yandaşa feda ediliyor

Söz konusu alanın 3. havalimanı projesini de yürüten Kalyon Gayrimenkul yatırım iştiraki RSY İnşaat tarafından alındığı öne sürüldü CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ imar planı değişikliğine tepki göstererek "Yandaşa peşkeş çekmeye devam" dedi.

İBB TEKLİFİ REDDETTİ

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit Alanı kapsamında kalan Beykoz Elmalı Mahallesi 8 pafta 355 parsel alanına 2013 yılının ocak ayında İBB meclis gündemine konut yapılması teklifi geldi. Teklif, raporda konut teklifinde istenen yapılaşma koşullarının çevre yapılaşma şartlarına göre çok yüksek olduğu belirtilerek teklif reddedildi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ONAYLADI

İBB’nin teklifi reddetmesinden 2 yıl sonra 3. havalimanı projesini de yürüten Kalyon Gayrimenkul yatırım iştiraki RSY İnşaat aynı parsel ve yakındaki 356 No’lu parseli "özel eğitim tesisleri alanı" olarak ilan edilmesini talep etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz perşembe günü Beykoz Dereseki Mahallesi 8 pafta 355 ve 356 sayılı parsellere ilişkin imar planı değişikliğini askıya çıkararak özel eğitim tesisleri yapılacağını duyurdu.

19 HAZİRAN'A KADAR İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Askıya çıkan planın notlarında söz konusu alanın İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit Alanı içerisinde yer aldığı belirtilerek en çok 4 kat yapılaşma izniyle özel tesis alanı içerisinde her türlü eğitim binaları, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, anaokulu, kreş, laboratuvar, konferans salonu, yurt ve misafirhane yapılabileceği ifade edildi. Bakanlık tarafından yapılan plan değişikliğine 19 Haziran’a kadar itiraz edilebilecek.

ALDIĞI İHALELER 100 MİLYAR TL’YE YAKLAŞTI

25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nda adı geçen Kalyon Şirketler Grubu'nun son yıllarda aldığı işlerin toplam büyüklüğü 100 milyar TL’ye yaklaştığı belirtiliyor. İstanbul’un 3. Havalimanını yapacak konsorsiyumu oluşturan şirketlerden biri olan grup, büyük protesto ve tartışmalara neden olan Taksim Yayalaştırma Projesi’nde de yer alıyor. Grup ayrıca, KKTC içmesuyu projesinden, İstanbul Finanskent projesine kadar geniş bir alanda kazandığı ihalelerle dikkat çekiyor. Kalyon Grup, Ekim ayında gerçekleşen İstanbul Mecidiyeköy- Mahmutbey Metro ihalesini de 849 milyon TL’lik teklifi ile kazanan konsorsiyum içinde yer aldı. Kolyon Grup, son olarak Sabah ve ATV’yi alarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.
<< Önceki Haber İstanbul'un ciğerleri de yandaşa feda ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER