İşte Bilal Erdoğan'ın 140 metrelik devasa yeni gemisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, kardeşi ve eniştesinin ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi'ne yeni inşa edilen geminin, Erdoğanlar'ın şirketine 18 milyon dolara (46 milyon 800 bin TL) mal olduğu kaydedildi.

İşte Bilal Erdoğan'ın 140 metrelik devasa yeni gemisi

140 metre boyunda, 17 metre genişliğinde ve 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip Erdoğanlar'ın dördüncü tankerinin, 1 Temmuz 2015 tarihinde denize indirilerek filoya katılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik ve İnşaat Anonim Şirketine, Türkter Tersanesi'nde inşa edilen Armada sınıfı ürün tankerinin ismi ise POET QABIL olarak belirlendi.

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgilere göre, 7 Nisan 2015 tarihinde BMZ Group Denizcilik ve İnşaat A.Ş üzerine kayıt edilen 140 metre boyunda, 17 metre genişliğinde ve 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip Türk bayraklı POET QABIL isimli ürün tankerinin, 1 Temmuz 2015 tarihinde denize indirilerek şirket filosuna katılacağı öğrenildi.

ERDOĞANLARIN FİLOSUNA KATILAN 4. GEMİ OLDU

Erdoğanlar'a ait BMZ Group Denizcilik ve İnşaat A.Ş'ye inşa edilen MECID ASLANOV isimli gemi, 18 Haziran 2014 tarihinde Türkter Tersanesi'nde, BEGIM ASLANOVA ismli gemi ise 14 Kasım 2014 tarihinde Yardımcı Tersanesi'nde inşa edilerek denize indirilmiş ve Palmali Denizcilik Şirketine, 10 yıllığına kiralanmıştı. Diğer taraftan 2014 yılında Palmali Denizcilik tarafından Beşiktaş Tersanesi'nde inşa edilen 7 bin 100 DWT kimyasal ürün taşıma kapasitesine sahip, SHOVKET ALEKPEROVA isimli nehir tankeri de, iki ay önce BMZ Group Denizcilik ve İnşaat A.Ş'ye 18 milyon dolara satılmıştı.

İşte Erdoğanların 18 milyon dolarlık yeni gemisi;

 
<< Önceki Haber İşte Bilal Erdoğan'ın 140 metrelik devasa yeni gemisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER