İşte Süper Lig'in son durumu

Süper Lig'de 34. haftada maçlar tamamlandı. İşte küme düşenler, kalanlar ve Avrupa'ya gidenler.

Amatör Lig maçında kavga

Video: Arşiv

Süper Lig'de büyük heyecana sahne olan 34. hafta maçları sona erdi. 

Cim Bom kupaya kaldı!

Kendi sahasında Kayserispor'u 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Galatasaray'ın bu galibiyeti Avrupa için yeterli olmadı. 

Osmanlıspor'un da Akhisar Belediyespor'u mağlup etmesi Ankara ekibini ligde 5. sıraya çıkardı ve Osmanlıspor UEFA Avrupa Ligi'ne adını yazdırdı. 

6. olan ve Avrupa cezası bulunan Galatasaray'ın cezasını gelecek sezon çekmesi yani bir sezon daha uzatmaması için Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi mağlup etmesi gerekiyor. 

Antep şansa bırakmadı

Kümede kalması için 1 puanın yeterli olduğu Gaziantepspor ise kendi sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti ve kümede kalmayı başardı. 

Eskişehir ve Sivas düştü... 

Hem üçlü ve hem ikili averaj hesaplarını tamamen Gaziantepspor'un mağlubiyeti üzerine yapan Sivasspor ve Eskişehirspor ise küme düştü. 

Eskişehirspor, Gençlerbirliği deplasmanında 3-1 mağlup olurken, Sivasspor ise 2-0 öne geçtiği maçta Antep'ten gelen haberlerin de olumsuz olmasıyla bozulan moralle Fenerbahçe'yle 2-2 berabere kaldı. 

Küme düşen takımlar:

Eskişehirspor, Sivasspor, Mersin idmanyurdu (Önceden düşmüştü)

Avrupa'ya gidenler:

Beşiktaş (Şampiyonlar Ligi - direkt), Fenerbahçe ( Şampiyonlar Ligi - ön eleme), Torku Konyaspor (UEFA Avrupa Ligi - gruplara kaldı), Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor (UEFA Avrupa Ligi  - ön eleme)


*Galatasaray gelecek sezon UEFA'dan gelen ceza sebebiyle Avrupa kupalarına katılamayacak. Kupa finalinde Fenerbahçe'ye kaybederse bu ceza iki sezona çıkacak.  

Kaynak: Fanatik
<< Önceki Haber İşte Süper Lig'in son durumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER