İşte Türkiye'nin bugünkü gündemi

Siyasetten spora ekonomiden kültüre işte Türkiye'nin bugünkü gündemi.

İşte Türkiye'nin bugünkü gündemi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Fayet Al Sarraj ile yemek yiyecek, ardından Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. (13.00-14.30-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken; Ankara Tren Garı patlamasında ölenlerin ailelerini TBMM'de kabul edecek. (11.00-12.30-Ankara)

- Milli Savunma Komisyonu'nda; Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı görüşülecek. (15.00-Ankara)

- CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TRT Türk Televizyonu'nda CHP'ye yönelik olumsuz yayınlar nedeniyle TRT Genel Müdürü Şenol Göka'yı ziyaret edecek. Gök ardından TRT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. (13.00-Ankara)

- CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'dan oluşan heyet Diyarbakır'da incelemelerde bulunacak. (Diyarbakır)

EKONOMİ

- TÜSİAD ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) işbirliğiyle, 'Paris İklim Zirvesi Ardından Dünya Enerji ve İklim Görünümü' başlıklı toplantı düzenlenecek. (10.00-İstanbul)

- TÜİK, Kasım ayı Motorlu Kara Taşıtları verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Ekonomi Bakanlığı 2016 yılı 1. çeyrek Dış Ticaret Beklenti anketini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Kasım ayı Ödemeler Dengesi istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- İspanya'da ilk kez bir Kraliyet üyesinin yargılanacağı, 'Noos olayı' olarak adlandırılan yolsuzluk ve vergi kaçırma iddialarıyla ilgili büyük dava başlıyor. (Madrid)

- Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı Detroit'te başlayacak. (Detroit)

- 2015 FIFA Altın Top Ödülü'nün sahibi, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek gala töreninde açıklanacak. (Zürih)

GÜNCEL

- Van'da şehit olan polis memuru Önder Ateş'in cenazesi Eyüp Sultan Camii'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. (12.00- İstanbul)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Buhari Ağçelik'in cenazesi memleketi Malatya'da toprağa verilecek. (Malatya)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış'ın cenazesi memleketi Hatay'da toprağa verilecek. (Hatay)

- Sokağa çıkma yasağının bulunduğu ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- 28 Şubat Davası 81. duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (09.30-Ankara)

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini Today's Zaman muhabiri İpek Üzüm, Alman Die Welt gazetesi Türkiye temsilcisi Deniz Yücel tutacak. (09.00- İstanbul)

- Mavi Marmara mağdurları ve avukatları, İHH Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00- İstanbul)

- Ankara Tren Garı patlamasında ölenlerin yakınları, KESK-DİSK-TMMOB-TTB temsilcileri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'soruşturma gizliliğinin kaldırılması, sorumluların açığa çıkarılması ve yargılanmasını talep edecek. Ardından adliye önünde basın açıklaması yapılacak. (11.00-Ankara)

- İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün katılımıyla TOBB bünyesinde kurulacak Çevre ve Enerji Verimliliği Merkezi'nin Fizibilite Çalışması Projesi açılış toplantısı yapılacak. (11.00-Ankara)

- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve katılması halinde YÖK Başkanı Yekta Saraç, 'Türkiye'de Tarım Öğreniminin 170. Yıldönümü' programı açılışında konuşacak. (09.30-Ankara)

SPOR

- Türkiye Kupası gruplarında 3. Maçlar oynanacak 3 karşılaşma ile tamamlanacak. Günün programında Büyükçekmece Tepecikspor – Eskişehirspor, ŞanlıurfasporAmedspor ve Antalyaspor – Tuzlaspor karşı karşıya gelecek. (13.30-16.00-19.30-İstanbul-Şanlıurfa-Antalya)

- Süper Lig takımlarının ikinci yarı hazırlıkları takip edilecek.

- Bursaspor Olağanüstü Genel Kurul'u toplanıyor. Genel Kurul'da 5 aday başkanlık için yarışacak. (15.00-Bursa)

- Bursaspor ikinci yarı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde sürdürecek. (11.30-Bursa)
<< Önceki Haber İşte Türkiye'nin bugünkü gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER