İşten atılan yayın yönetmeni özel eşyalarını alamadı


Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, 10 gün izin verildiği halde çağrılarak işten atıldı. Kayyum Oğuzhan Müezzinoğlu imzasıyla görevden alınan Başyurt'un özel eşyalarını almasına izin verilmedi.

İpek Medya'ya el konuşmasının ardından kayyum kararıyla işten çıkarmalar devam ediyor. İzinden çağrılarak görevden alma yazısı tebliğ edilen Başyurt, 'Bugün gazetesinde görev yapan Erhan Başyurt, iş akdiniz yönetim kurulumuzun almış olduğu 03.11.2015 tarihinden itibaren feshedilmiştir.' İfadelerinin yer aldığı tebligatı okudu.

Bugün gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Oğuzhan Müezzinoğlu'nun imzasıyla genel yayın yönetmenliğinden alınan Başyurt, şöyle konuştu: "Benim altımdaki bir şahsın imzasıyla yönetim kurulu benim yetkime son vermiş durumda. 10 gün izin vermişlerdi, 'İzninizi yönetim kurulu iptal etti, size tebligatta bulunacağız' dediler. Herhangi bir yasal sorumluluğu doğmasın diye geldim imzaladım ve an itibariyle genel yayın yönetmenliği ve genel müdürlüğü görevim bu belgeye göre sona erdi. Hukuki, cezai, iş kanunu ve basın iş kanunundan kaynaklanan tüm haklarımı kullanacağımı şerh olarak düştüm."

Eşyalarını almak için odasına girmesine izin verilmeyen Başyurt, "İçeri alınmadım. Güvenlik odasına alındım. Polis eşliğinde özel eşyalarımı alayım dedim izin vermediler. Odam işgal altında, eşyalarım işgal altında. Umarım herhangi bir zarar vermemişlerdir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber İşten atılan yayın yönetmeni özel eşyalarını alamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER