İsveçli parlamenter: Türkiye'de medyaya yönelik baskılar endişe verici

İsveçli parlamenter: Türkiye'de medyaya yönelik baskılar endişe verici

İsveç Moderat Parti Milletvekili Margareta Cederfelt, Türkiye'de medyaya yönelik baskıların endişe verici boyutta olduğunu kaydetti.

İsveç'in en büyük gazetelerinden Dagens Nyheter'e konuşan Milletvekili Margareta Cederfelt, Türk otoritelerinin seçim öncesi televizyon kanalları ve gazetelerin yayınına son vermesinin endişe verici olduğunu söyledi. Seçimleri izlemek üzere Türkiye'de bulunan İsveçli Parlamenter, "gelişmeleri takip ediyorum" dedi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Türkiye'de 1 Kasım seçimlerini takip etmek için gönderdiği gözlem heyeti içerisinde bulunan Cederfelt, seçim öncesi Yüksek Seçim Kurulu'na, siyasi partilere, Diyarbakır Valisi'ne, insan hakları organizasyonlarına ve kayyum atanan Koza-İpek Medya Grubu'na ziyaretler gerçekleştirdiğini belirtti.

AGİT Parlamenter Asamblesi seçim gözlem heyetinin başkanı sıfatı ile Türkiye'de bulunan Margareta Cederfelt, "Bugün Gazetesi ve Kanal Türk çalışanları doğal olarak işin seyri ile ilgili endişe duyuyor. Bir gazetenin kapatılması ciddi bir olaydır. Türkiye'de medya sektörüne yönelik yaşanan gelişmeleri takip edeceğim." dedi.

Cederfelt, AGİT üyesi ülkelerin basın özgürlüğü konusunda belirli standartlara uymak durumunda olduklarını da vurgu yaptı.parlamenter-Turkiyede-medyaya-yonelik-baskilar-endise-verici-1924639.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İsveçli parlamenter: Türkiye'de medyaya yönelik baskılar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER