Bilal Erdoğan haberlerine jet hızıyla sansür

Dün İtalyan Devlet televizyonuna konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan hakkında açılan soruşturmayı gündeme getirmişti. Bu soruşturmayı haber yapan internet siteleri sansürlendi.

Bilal Erdoğan haberlerine jet hızıyla sansür

İLGİLİ HABER 



Diken’in İtalya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında ‘kara para aklama’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığına dair haberi sansürlendi.


Bilal Erdoğan adına yapılan avukatı tarafından 26 Temmuz’da saat 11.00’de yapılan engelleme başvurusu  aynı gün saat 14.30’da 9.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkeme kararında Diken’in ‘İtalya’da Bilal Erdoğan’a kara para soruşturması başlatıldı’ başlıklı haberinin ‘basın özgürlüğü, düşünce açıklama özgürlüğü, haber verme eleştiri ve hakkı sınırlarında değerlendirilemeyecek kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu’ savunuldu ve habere erişim engeli getirildi.

Aynı karar, gazeteport’un ‘Ve Bilal İtalya’dan kaçar’ başlıklı haberini de kapsıyor.

Haberde ne vardı?

Diken’in 17 Şubat tarihli ve İtalyan resmi habere ajansı Ansa çıkışlı haberinde soruşturmanın firari işadamı Cem Uzan’ın kardeşi Hakan Uzan’ın şikayeti üzerine açıldığı belirtiliyordu. Haber İtalyan medyasında da geniş yer bulmuştu.


Bologna savcılığı, BBC Türkçe’nin haberle ilgili sorularını yanıtsız bırakmıştı, ancak İtalyan gazetelerinde çıkan haberlerin referans alınabileceğini bildirerek dolaylı olarak soruşturma açıldığını teyit etmişti.



Bilal Erdoğan’ın Bologna’daki avukatı Giovanni Trombini de The Independent gazetesine soruşturmayı doğrulamış, ancak suçlamanın içeriğini bilmeden görüş belirtemeyeceğini söylemişti.

35 yaşındaki Bilal Erdoğan’ın 2015 yılının ekim ayında İtalya’nın Bologna kentinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bilal Erdoğan yarım kalan doktorasını tamamlamak için Bologna’da bulunduğunu söylemişti. Bilal Erdoğan çok geçmeden Türkiye’ye dönmüştü.


Mevzu son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün İtalyan kamu televizyonu RAI’ye verdiği söyleşide alevlenmişti. Erdoğan, söz konusu soruşturmanın ikili ilişkileri etkileyebileceğini belirtirken, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ‘ülkesindeki yasaların Türk cumhurbaşkanına göre hareket etmediğini’ vurgulayarak yanıt vermişti.


Reuters de bu söz düellosu ardından Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilerin gerildiğine dikkat çektiği bugünkü haberinde, Bilal Erdoğan’la ilgili soruşturma hakkında da bazı bilgiler aktardı.

Buna göre halihazırda savcılar Türkiye’den İtalya’ya getirildiği önü sürülen paranın miktarını inceliyor. Haberde Bologna’da bir mahkemenin temmuz ayında soruşturmanın altı ay daha uzatılması için izin verdiği hatırlatıldı.

Bilal Erdoğan’ın avukatı Giovanni Trombini de Reuters’e müvekkilinin ‘bütün ekonomik ve finansal aktivitesini rapor ettiğini ve her şeyin şeffaf ve hukuki olduğunu söylediğini, suçlamaların tamamen temelsiz olduğunu belirttiğini’ ifade etti.
<< Önceki Haber Bilal Erdoğan haberlerine jet hızıyla sansür Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER