İtalya'dan Avrupa çapında terör operasyonu: 17 gözaltı


Avrupa genelinde Eurojust tarafından organize ve koordine edilen 'JWeb' isimli terör operasyonunda bu sabah erken saatlerde İtalya başta olmak üzere baskınlar düzenlendiği bildirildi. Roma Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma Özel Kuvvetler (ROS) Komutanı tarafından yapılan bilgilendirmede 17 kişinin tutuklanma talebiyle gözaltına alındığı kaydedildi.

Norveç'teki İslam toplulukları arasında sert çıkışlarıyla bilinen ve Molla Krekar olarak bilinen Faraj Ahmad Najmuddin'in İtalya'da bir terör saldırısı planladığı iddiası üzerine Avrupa genelinde ortak bir operasyon düzenlendi. Yapılan açıklamada Norveçli istihbarat birimlerinin yaptıkları takibatta Krekar'la temasta olduğu kişilerden bilgiler gelmesi üzerine İtalya'daki istihbarat ile bilgi paylaşımı gerçekleştirildiği belirtildi. İddiaya göre, İtalyan istihbaratının elde ettiği bilgilere göre Krekar'ın İtalya'da bir terör saldırısı gerçekleştirmek üzere olduğu tespit edildi.

Bu sabah erken saatlerde Eurojust tarafından koordine edilen 'JWeb' isimli operasyon kapsamında Avrupa çapında yapılan baskınlarda Molla Krekar ile birlikte toplam 17 kişinin tutuklama talebiyle gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınanlardan 3'ünün Norveç'te olduğu diğer 14 kişinin içinde hiç İtalyan bulunmadığı da kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber İtalya'dan Avrupa çapında terör operasyonu: 17 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER