İtalya savcılığına Bilal Erdoğan şikayeti

Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya götürdüğü iddia edilen para için Bologna savcılığına dilekçe verildiği belirtildi.

İtalya savcılığına Bilal Erdoğan şikayeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya götürdüğü iddia edilen paranın soruşturulması için Bologna savcılığına dilekçe verildiği belirtildi.

Rotahaber'in haberine göre, Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya götürdüğü öne sürülen paranın soruşturulması için bir yatırımcının avukatı aracılığıyla Bologna savcılığına dilekçe verdiği belirtildi.

SoL’un Corriere della Sera gazetesinden aktardığı habere göre; dilekçe ile başvuran yatırımcının Erdoğan hükümeti karşıtı ve bir Avrupa ülkesinde siyasi sığınmacı sıfatıyla yaşadığı iddia edildi. Floransa barosuna kayıtlı avukat Massimiliano Annetta’nın Bologna savcılığına ilettiği dilekçede Bilal Erdoğan’ın para akladığı iddiasıyla İtalya’ya getirdiği paranın soruşturulması talep edildi.

İşte Corriere della Sera gazetesinde yer alan o haber:



Geçen Ekim ayında Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın eşi ve çocuklarıyla birlikte Emilia bölgesinin baş şehri Bologna’ya taşındığı iddia edilmişti. Bilal Erdoğan yaptığı açıklamada Bologna John Hopkins üniversitesinde 2007’de başladığı ve ara verdiği doktorasını tamamlamak için Bologna’ya geldiğini dile getirmişti.

Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya “yüklü miktarda parayla” eylül ayı sonunda geldiği, Türkiye’yi “terk etmek” için Bologna’ya yerleştiği öne sürülmüştü.

Avukat Massimiliano Annetta’nın Bologna savcılığına ilettiği dilekçede soruşturma talep eden yatırımcının Erdoğan ailesiyle siyasi, Recep Tayyip Erdoğan’la yargısal bir nefretin kurbanı olduğunu ifade ettiği belirtildi.

SİLAHLI KORUMALARLA GELDİ
İtalyanca ve İngilizce dillerinde sunulan dilekçede ayrıca bir başka konuya da dikkat çekildi; buna göre Bilal Erdoğan’ın Bologna’ya silahlı korumalarıyla giriş yaptığı, bu koşullarda İtalyan yetkililerin ülkeye giriş izni tanımayacağı, korumalara Türk diplomatik pasaportu verildiği öne sürüldü.
<< Önceki Haber İtalya savcılığına Bilal Erdoğan şikayeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER