İtalya'da vak'a sayıları artışa geçti, sert tedbirler geri dönüyor

İtalya'da Koronavirüs vak'alarının son günlerde özellikle gençler arasında artışa geçmesi üzerine gece hayatına yönelik yeni kısıtlamalar getirildi.

SHABER3.COM

İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vak'alarının son günlerde özellikle gençler arasında artışa geçti.

Sağlık Bakanlığı kararıyla yarından itibaren açık ya da kapalı mekândaki tüm diskotekler, dans salonları kapatılacak.

Gece hayatının hareketli olduğu bölgeler gibi kalabalıklaşma riski olan yerlerde, 18:00-06:00 saatleri arasında açık havada da maske takmak mecburi olacak. İtalya'da kapalı mekanlarda maske zorunluluğu da devam ediyor.

Sağlık Bakanı Roberto Speranza, yeni kısıtlamaları açıkladığı mesajında, "İtalya'daki yeni vak'a sayıları Avrupa'nın en düşüklerinden olsa da yükseliş gösteriyor. Geçen aylarda yaptığımız fedakarlıkların boşa gitmesine izin veremeyiz." dedi.

Bakan bu kararın eylülde okulların güven içinde açılabilmesi için de gerekli olduğunu belirtti.

YAŞ ORTALAMASI 60'DAN 40'LARA İNDİ

Sağlık Bakanı Roberto Speranza geçen hafta yaptığı bir açıklamada, Koronavirüs vak'alarının yaş ortalamasının geçen aylara kıyasla çok düştüğünü, gençlerin virüsün "başlıca taşıyıcısı" haline geldiğini söylemişti.

İki ay önce vak'aların yaş ortalamasının 60-65 arasında olduğunu, şimdi 40'a düştüğünü belirten Speranza, "Bugünlerde diskoteklerde, aperatiflerde, gece mekanlarında kalabalıklar görüyoruz. Gençlerden dikkatli olmalarını istiyorum." demişti.

İtalya'da mart ayı başında ülke genelinde uygulanmaya başlanan kısıtlayıcı tedbirler, vak'a sayıları ve can kayıplarının azalmaya başlamasıyla mayıstan itibaren kademeli olarak hafifletilmişti.

GÜNLÜK VAK'A SAYISI 3 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

Koronavirüs salgınının ilk görüldüğü Avrupa ülkesi olan ve en ağır can kayıplarından birinin yaşandığı İtalya'da son haftalardaki vak'a sayıları ise diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha düşük seyrediyor. 

Son 2 haftada İtalya'da vak'a sayısı 100 binde 9,3 olarak belirlendi. Bu oran İspanya'da 100 binde 115,7, Fransa'da 41,2, İngiltere'de 18,6, Almanya'da 16,3 seviyesindeydi.

Ancak son günlerde İtalya'daki yeni vak'a sayılarında artış görülüyor. Temmuz ayının ilk haftasında toplam yeni vak'a sayısı 1.378 iken, ağustosun ilk haftasında bu sayı 2 bin 219, ağustosun ikinci haftasında ise 3 bin 53 oldu.

İtalya'da son bir günde 4 can kaybı ve 479 yeni vak'anın kayıtlara geçmesiyle toplam can kaybı 35 bin 396'ya, toplam vak'a sayısı da 253 bin 915'e ulaştı.
<< Önceki Haber İtalya'da vak'a sayıları artışa geçti, sert tedbirler... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER