İyi Hekimlik Uygulamaları ve Similasyon Merkezi Türkiye'ye örnek olacak


Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk İyi Hekimlik Uygulamaları ve Similasyon Merkezi'nin Türkiye'deki diğer tıp fakültelerine de örnek olacağını söyledi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'ye geldi. Prof. Dr. Hülagü, İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi'ni de gezdi.

Uludağ Üniversitesi'nin 3. Nesil Üniversite parolası ile geleceğe dönük yatırımlar yapmaya devam ettiğini kaydeden UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, açılan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi'nin hekimlik eğitimi konusuna farklı bir vizyon kazandıracağını ifade etti.

Hekim adayı öğrencilere temel tıp bilgilerinin merkezde gerçeğe en yakın şekilde öğretildiğini kaydeden Rektör Ulcay, "Hizmete açmış olduğumuz bu merkez sadece üniversitemizde tıp eğitimi alan öğrenciler için değil, Türkiye'de verilen eğitimin de boyutunu değiştirecektir. Dünyada sayılı olan böyle bir merkezin Bursa'da olması da buradan yetişecek öğrencilerimizi diğer tıp fakültesi mezunu yeni doktorlardan bir adım öne taşıyacaktır." dedi.

İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi'nin kendisini çok etkilediğini aktaran KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise Türkiye'de ilk olma özelliği bulunan merkezin yatırım maliyeti ve verilen eğitim hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber İyi Hekimlik Uygulamaları ve Similasyon Merkezi Türkiye'ye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER