İYİ Partiden CHP'ye ağır suçlama: Seçim, AK Parti'ye hediye edildi

İYİ Partili Bilge Yılmaz, içinde bulundukları ittifakın Kılıçdaroğlu ve çevresindeki çıkar grupları tarafından tasarlandığını öne sürdü ve seçimin hediye edildiğini savundu.

SHABER3.COM

Millet İttifakı'nın olası bakan adaylarından biri olarak ismi geçen ve seçimlerde yaşanan mağlubiyetin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamalarda bulunan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, bir kez daha Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN MODELİNİ MERKEZE ALAN ANLAYIŞ İLE YOL YÜRÜYEMEYİZ"

Daha önce "Kılıçdaroğlu'nun adaylığına engel olamadığım için özür diliyorum" diyen İYİ Partili Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Partiler ve siyasi aktörler seçim sonrası yeni yollar arayışında. Burada doğruyu bulabilmek için teşhisin doğru yapılması şart.

Kolay kazanılacak bir seçimi yanlış strateji yüzünden kaybettik. Peki bu strateji neden yanlış inşa edildi?

Aslında cevap çok basit. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve etrafındaki çıkar grupları, kendi geleceklerini milletimizin menfaatlerinin önüne koyarak kendi çarklarını döndürecek şekilde ittifakı tasarladılar. Süreç dürüst ve şeffaf bir şekilde yürütülmedi. Son düzlükte ortakların yapıcı onerlilerini reddeden bir tek adam dayatmasıyla ardı ardına hatalar yapıldı. Ve seçim AK Parti’ye adeta hediye edildi.

Benzer stratejileri uygulayıp farklı sonuçlar beklemeyi bırakmalıyız. Hemen her partide bulunan ve Kılıçdaroğlu’nun ittifak modelini merkeze alan anlayış ile daha fazla yol yürüyemeyiz. Reddettiğimiz model, kusursuz işleyen ve başarılı bir ittifak değildir. Aksine istisnasız bütün ittifak partilerini zayıflatan ve başarısızlık karşısında sorumluların maliyet ödemediği problemli bir yapıdır. Toplumdaki karamsarlığı ve çaresizliği kıracak, özellikle gençlerimize umut verecek formüllere, politikalara her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye sahipsiz değildir, muhakkak ki çözüm üreteceğiz!"
<< Önceki Haber İYİ Partiden CHP'ye ağır suçlama: Seçim, AK Parti'ye... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER