İyi Parti'den ‘Cumhur İttifakı’na katılacak’ iddiasına cevap

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile ittifak iddialarına cevap verdi.

SHABER3.COM

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile yan yanan gelme plan ya da eğilimlerinin bulunmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yanı sıra Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti dahil diğer partilerle bir ilişki içinde olduklarını ve görüş alışverişlerinin bulunduğunu söyledi.

AKP Başkanvekili Numan Kurtulmuş da dün Reuters’a yaptığı açıklamada, İyi Parti ile bir temaslarının bulunmadığını söylemişti.

"İYİ PARTİ'NİN HAYAL ETTİĞİ SİYASETLE TABAN TABANA TERS"

İyi Parti'nin Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) genel başkanlık seçimi sebebiyle değil, 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu ile ortaya çıktığını belirten Poyraz, “İyi Parti Türkiye'nin parlamenter sistem geleneğini önemseyen siyaset algısıyla ortaya çıktı. Partiyi kuran kadrolar ve yönetenler siyaseti meslek haline getirmiş kadrolar değil. Zaten bir mesleği olup siyaseti sorumluluk duygusuyla yapan kadrolar. İyi Parti'nin öncelikli hedefi Türkiye'yi iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşturmak; parlamentoyu güçlü ve bağımsız hale getirmek, bir tezahürü olarak yasama, yürütme ve yargı erkleri arasında kontrollü, birbirini denetleyebilen, bunları aşmayan bir eşgüdüm içindeki kuvvetler ayrılığını tam olarak uygulayabilmek.” dedi 

Poyraz, şöyle devam etti: “Bu noktada eğer AKP, bunu desteklediğini söylerse bir iletişim kurulabilir, ancak şu andaki hükûmet sistemi ve AKP'nin yürüttüğü siyaset İyi Parti'nin hayal ettiği siyasetle taban tabana ters.”

İyi Parti'de  birkaç haftadır devam eden tartışmalar sonrası yaşanan istifanın devamını beklemediğini, istifanın ayıplanacak bir şey olmadığını, ancak istifada kullanılan gerekçelerin "ayıp" diye niteleyen Poyraz, “Sadece üzgün ve kırgınız; sonuçta partimizin kuruluşunda görev almış arkadaşlar ayrılıyorlar. Parti içinde ortaya çıkan muhalefetin her türlüsüne tahammüllüyüz, ancak muhalefet yapmakla ihanet ayrı kavramlar.” dedi.
<< Önceki Haber İyi Parti'den ‘Cumhur İttifakı’na katılacak’ iddiasına... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER