İzmir'de gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi


İzmir merkezli 16 ilde düzenlenen, kamuoyunda "askeri casusluk" olarak bilinen askeri bilgi belge bulundurma davasının soruşturma aşamasında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınanlardan, çoğu polis 15 kişi adliyeye sevkedildi. İfadeleri alınan kişilerden beşi ise emniyetten serbest bırakılmıştı.

İlki 3 Kasım 2015'te düzenlenen operasyonun ikinci dalgası geçen gün yapılmıştı. Çoğu polis 20 kişi gözaltına alındı, beşi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 15 kişi ise bugün saat 06.00'da adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, geçen perşembe günü İzmir merkezli olarak Ağrı, Antalya, Bingöl, Eskişehir, İstanbul, Kilis, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van'da operasyon düzenlenmişti. Bilişim ve Mali şubelerinin eski rütbeli polisleri ve polis memurlarının da aralarında bulunduğu 20 şüpheliden 15'i ifadelerinin ardından adliyeye sevkedildi, beşi ise serbest bırakıldı. Adliyeye sevkedilenler, askeri bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil üretmekle suçlanıyor. Söz konusu dava ise halen İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER