İzmir'deki sığınmacılar için baro ve beş üniversite birlikte çalışacak

İzmir'deki sığınmacılar için baro ve beş üniversite birlikte çalışacak

Kaçak göçmen probleminin en çok yaşandığı, cansız bedenlerin sahile vurduğu illerin başında gelen İzmir'de baro ve üniversiteleri, bu insanlık dramına kayıtsız kalmadı. Çözüm bulmak için İzmir Barosu ile Dokuz Eylül, Ekonomi, Gediz, İzmir ve Yaşar üniversitelerinin hukuk fakülteleri birlikte çalışma kararı aldı.

Bir ilk olan bu çalışmanın ilk toplantısı, baronun evsahipliğinde düzenlendi. Toplantıya baroyu temsilen Başkan Aydın Özcan, Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin, Sayman Nilay Ertem Durlu, Yönetim Kurulu üyeleri Nuriye Kadan ve Cem Cemal Coşkan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Özer Özbek, Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Huriye Kubilay, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Atalay'ı temsilen Doç. Dr. Sibel Safi, İzmir Üniversitesi Hukuk Dekanı Prof. Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu ve Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Havutçu'yu temsilen Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem katıldı.

Toplantıda, Avukatlar Haftası'nda, "Göç ve İltica" konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenmesine karar verildi. İki günlük sempozyuma, yabancı barolar ve üniversitelerden de katılımcılar olacağı belirtildi. Sempozyum sonunda, İzmir'in tanıtımına katkıda bulunmak üzere yabancı misafirlere yönelik bir gezi de programlanacak. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'deki sığınmacılar için baro ve beş üniversite... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER