İzmir Saat Kulesi'ni küp şekerle inşa ettiler


Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır ile Mimar Darioush Bashiri Hamidabad, 36 bin küp şekerden İzmir Tarihi Saat Kulesi, Artemis Tapınağı ve İngiltere'deki Big Ben Saat Kulesi'nin 1/100 ölçekteki birebir maketlerini yaptı.

British Town Dil Okulu ve Bemar Kariyer Okulları'nın sponsorluğunda Sugar Smyrna Mimarlar Atölyesi'nin, Mimarlar Odası Sanat Merkezi'nde yaptığı çalışma, 2 gün sürdü. İzmir'de çeşitli üniversitelerin mimarlık fakültesi öğrencilerininde katıldığı 30 kişi, hummalı bir çalışmayla Tarihi Saat Kulesi, Artemis Tapınağı ve Big Ben Saat Kulesi'nin birebir maketini yaptı. Yrd. Doç. Dr. Kutluğ, Savaşır, "Artemis Tapınağı maketi bittiği zaman Efes Müzesi Artemis Salonu'nda sergilenecek. Tarihi Saat Kulesi'ni de Mimarlar Odası'na hediye edeceğiz." dedi.

Öğrencilerin küp şekerlerle yaptığı çalışma sayesinde pratik yapma imkanı bulduğunu aktaran Savaşır, "Öğrencilere yığma yapıyı taşla ve harçla yaptıramam. Ama taş yerine küp şeker, harç yerine yapıştırıcı kullanarak yığma yapının nasıl yapıldığını anlatıyorum. Öğrenciler buradaki çalışma sayesinde hem pratik yapıyor hem de eğleniyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Saat Kulesi'ni küp şekerle inşa ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER