İzmirli şehidin mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı

İzmirli şehidin mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bu sabah, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın, İzmir'in Gaziemir ilçesindeki babaevinin bulunduğu mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı.

Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuşlar Sinan Uçan ve Tolga Topçuoğlu, saat 07.00'de göreve gitmek üzere Bahçelievler Mahallesi'ndeki Şirinevler Sitesi'nde bulunan evlerinden çıktı. Bahçedeki otomobillerine binmeye hazırlanan Uçan ve Topçuoğlu'na, PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. İki uzman çavuş olay yerinde şehit olurken teröristler kaçtı. Cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Silvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Şehidin eşi olan ev hanımı Sibel Uçan, acı haberi Silvan'daki evinde alırken İzmir'de yaşayan, TCDD'den emekli babası Celalettin Uçan ve annesi Türkan Uçan'a haber İl Jandarma Komutanlığı, kaymakamlık ve belediye yetkililerinden oluşan bir heyet tarafından verildi. Aile, büyük bir acı yaşadı. Şehidin 10 yaşındaki kızı Sudem'inse okul için dedesi ile babaannesinin yanında kaldığı, haberi burada öğrendiği belirtildi.

SIKINTILARDAN BAHSETMİŞ

10 yıllık uzman çavuş olan Sinan Uçan'ın, en son 10 gün önce Kurban Bayramı için anne ve babasının yanına geldiği öğrenildi. Dün ise babasıyla telefonla konuştuğu ve sıkıntılar olduğunu söylediği ileri sürüldü. Mahalle Muhtarı Hüseyin Fehmi Çelik ise şehit Uçan'ın üç aydır Silvan'da bulunduğunu belirterek, "Birkaç gün önce aileyle görüşmüş ve sıkıntı olduğunu belirtmiş." dedi.

Şehidin babaevi ve mahalle, dev Türk bayraklarıyla donatıldı. Üç kardeş olan şehit Sinan Uçan'ın cenaze töreninin, yarın öğle vakti Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde yapılması bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber İzmirli şehidin mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER