İzmirliler soğuk havaya rağmen 2016'yı coşkuyla karşıladı


İzmir'de, yeni yıl coşkusunun merkezi her yıl olduğu gibi yine Cumhuriyet Meydanı oldu. Yeni yılda vatandaşların bir bölümü, Birinci Kordon'daki eğlence mekanlarını tercih ederken, bir bölümü de Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı eğlenceye katıldı.

Yılbaşı kutlamaları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Renkli ışıklarla donatılan meydana akın eden İzmirliler, soğuk havaya aldırış etmeden yeni yılı burada karşıladı.

ELEKTRİKLİ ISITICIYLA ŞARKILARINI SÖYLEDİ

Yeni yıl kutlamalarında Athena Grubu sahne aldı. Hava sıcaklığının 0 dereceye yaklaştığı İzmir'de alanı dolduranlar grubun solisti Gökhan'ın söylediği parçalara eşlik ederek ısındı. Soğuk havadan Gökhan da etkilenirken sık sık arkasında yanan elektrikli ısıtıcının yanına giderek ısınması dikkatlerden kaçmadı. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Athena Grubu'nun solisti Gökhan ve vatandaşlar geri sayım yaparak yeni yıla girdi.

KOCAOĞLU: 2016'DA EGE DENİZİ'NDE ÇOCUKLAR ÖLMESİN, TERÖR BİTSİN

Yeni yılı dakikalar kala İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hemşehrilerinin yeni yılını kutladı. 2016 yılında Ege Denizi'nde çocukların ölmemesini, terörün, bölgedeki savaşın bitmesini isteyen Kocaoğlu, "Barış gelsin, kardeşlik gelsin, umut gelsin, dostluk ve sevgi büyüsün. Hepinize nice sağlıklı başarılı barış dolu yıllar diliyorum. İzmir'in aydınlık ve güzel insanlarının yeni yılını kutluyorum. Hepinize sağlıklar, esenlikler, mutluluklar. Yeni yılınız kutlu olsun." diye konuştu.

Yeni yılın ilk saniyeleriyle birlikte İzmir'in semaları renk cümbüşüne dönüştü. Yaklaşık 10 dakika boyunca gökyüzünü aydınlatan havai fişek gösterisi, alandakileri büyüledi. İzmirliler bu anları cep telefonlarıyla kaydedip sevdikleriyle paylaştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü de yılbaşı gecesi eğlencelerin yapıldığı alanlarda olası olayların önüne geçebilmek için ek güvenlik önlemleri alındı. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlar tek tek üzerileri aranarak alındı.

CİHAN
<< Önceki Haber İzmirliler soğuk havaya rağmen 2016'yı coşkuyla karşıladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER