İztuzu'na günde 4 bin ziyaretçi


Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nı, günde ortalama yerli ve yabancı 4 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi. Vali Amir Çiçek, beraberinde protokol üyeleriyle birlikte İztuzu'nda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, İztuzu Plajı'nın 23 Mart 2015 tarihinden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kendilerine devredilerek, işletme hakkı verildiğini hatırlattı. Şu anda bölgedeki üç büfede 45 çalışanları bulunduğunu kaydeden Akça, "İztuzu'na girişte herhangi bir ücret almıyoruz. Dalyan ağzından gelenlerle ilgili de Dalyan ve Köyceğiz'den gelen teknelerden, kişi başı 3 TL'lik bir ücret alıyoruz. Bölgedeki büfelerdeki satış ücretleri ve şezlong ücretleri ise geçen yılki fiyatların bile çok altında. Bazı aksaklıklarımız olabilir ve bunları gidermeye çalışıyoruz." dedi. Rektör Yardımcısı Akça, son dönemde çıkan, İztuzu Plajı'nın kirli olduğu ve çöp yığınları bulunduğu iddialarına ise şöyle cevap verdi: "Münferit bazı çöplerin olmasına biz katılmıyoruz. Bizim oradaki çalışanlarımız, sabah 08.00'den ve akşam 20.00'ye kadar çöp topluyorlar. 5 kilometrelik sahilde de münferit çöp olabilir. Gelen insanlardan giriş ücreti alınmadığı için hepsini tek tek kontrol etme şansımız yok. İztuzu'na gelen vatandaşlarımız piknik yapıyorlar. Piknikten sonra da çöpünü poşetleyip orada bırakıyor, götürmüyor. Malum biz Türk insanıyız, kendimize özgü bu özelliğimiz var. Münferit bazı çöpler olabilir ama bu çöpler, 5 kilometrelik tüm İztuzu sahiline mal edilemez. Ayrıca Dalyan ve Köyceğiz'den giden ve Marmaris'ten gelen tekneler çöpleri iskelelere bırakıyorlar, akşam bizim personelimiz bu çöpleri topluyor. Biz bunlardan henüz para alamıyoruz, çünkü devam eden bir mahkeme süreci var. İztuzu'na günlük 3 bin ile 4 bin arası kişi giriş yapıyor."

Vali Çiçek ise İztuzu Plajı'nın son derece temiz olduğunu belirterek, "Arkadaşlar, hepiniz gezdiniz gördünüz. İztuzu Plajı, tertemiz ve steril. Bazı dönemlerde basında yer aldığı gibi çöp yığınları filan yok. Plajda dolaştık, herhangi bir pet şişedir ya da meyve sebze artığı görmedik. Elbette ki ufak tefek çöplenme olacaktır. Buradaki personel, bu konuda olabildiğince özverili çalışıyor, görüyorsunuz. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, bugün biz geleceğiz diye burası ekstra temizlenmiş değildir. Görüldüğü gibi İztuzu Plajı tertemizdir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İztuzu'na günde 4 bin ziyaretçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER