Jeremy Corbyn, İşçi Partisi başkanlığına en güçlü aday


İngiltere'de ana muhalefet İşçi Partisi'nin genel başkanlık adaylığına en güçlü isim olarak anılan Jeremy Corbyn, Cumartesi günü açıklanacak oylama sonucundan önce son kez kendi seçim bölgesinde, adaylığını destekleyenlerle bir araya geldi.

1983 yılından beri İngiltere Parlamentosu'nda milletvekilliği yapan Jeremy Corbyn, Ada'da yapılan kamuoyu yoklamaları ve İngiliz basınına göre İşçi Partisi liderliğine en güçlü aday olarak gösteriliyor.

"CORBYN, SORUNLARDAN KAÇMIYOR"

Corbyn'i desteklemeye gelenler arasında Claude Barne-Brown, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Corbyn'in İşçi Partisi liderliğine en güçlü aday olmasını herkesten farklı izlediği politikalara bağladı. Barne-Brown, "Corbyn'in diğerleri gibi var olan sorunlardan kaçındığı bir siyasi jargonu yok. Yapmak istedikleri konusunda çok net bir tavrı var ve insanların önemsediği sorunları düzeltme çabasıyla herkesi etkiliyor." şeklinde konuştu.

Christina Egan ise Corbyn'in diğer adaylar arasında en popüler isim olarak anılmasını, bir önceki ve var olan İngiltere Hükümeti'nin izlediği keskin ve katı politikalardan kaynaklandığını ifade etti. Egan, şu anki hükümet politikalarının ülke vatandaşlarının refahını önemsemek yerine tamamen ulusal ve uluslararası ticarete ve paraya yoğunlaştığını belirterek, "Artık insanlar ülke hizmetlerinin kamulaştırılmasını istiyor. Eğitim ve sağlık hizmetlerinin daha geniş kitlelere ve düşük gelire sahip vatandaşlara uygun hale getirilmesini istiyor ve bu yüzden İşçi Partisi'ni ve Jeremy Corbyn'in adaylığını destekliyor." dedi.

'Yeni bir tür siyaset' sloganıyla kampanya yürüten Corbyn'i desteklemeye gelenler arasında parti içinde güçlü bir isim olarak anılan ve uzun süredir milletvekilliği yapan John Mcdonnell dikkat çekti. Ayrıca, ülkenin önde gelen ve aktivist tavırlarıyla bilinen gazeteci Owen Jones da Corbyn'e destek verenler arasında bulundu.

EN GÜÇLÜ ADAY

66 yaşında olan Corbyn, eski İngiltere Başbakanı ve İşçi Partisi lideri Tony Blair'in izlediği politikaları sertçe eleştiren tavrıyla biliniyor. Ayrıca İngiliz milletvekili, savaş karşıtı çalışmalarda ve sendikaların yürüttüğü kampanyalarda aktif olarak rol almaya devam ediyor. Sol kanada yakınlığıyla bilinen Corbyn'in partiye adaylığı ülke tarafından büyük bir sürpriz olarak değerlendiriliyor. Adaylığını resmi olarak kabul ettirmek için ilk aşamada parti içinden 35 milletvekili onayı alacağına bile şüpheli gözüyle bakılan Corbyn, ülkede yapılan kamuoyu anketlerine göre şu an 'en güçlü aday' olarak konuşuluyor. Destekçileri ise Corbyn'i geleceğin başbakanı olarak nitelendiriyor.

7 Mayıs'ta İngiltere'de yapılan genel seçimin ardından yeterli oy çoğunluğuna ulaşamadığı için ana muhalefet İşçi Partisi genel başkanlığından istifa eden Ed Miliband'den sonra parti, yeni liderini belirlemek üzere çalışmalara başlamıştı. İşçi Partisi'nde başkanlık koltuğu için parti içinden Jeremy Corbyn, Yvette Cooper, Andy Burnham ve Liz Kendall adaylığını koymuştu. Cumartesi günü açıklanacak oylama sonuçlarına göre ise İşçi Partisi genel başkanlık koltuğuna oturacak isim belli olacak. CİHAN
<< Önceki Haber Jeremy Corbyn, İşçi Partisi başkanlığına en güçlü aday Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER