Jet Fadıl'a kötü haber

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün sözleşmesi feshedilen Caprice Gold Maldivler reklamlarıyla tüketicinin dini duygularını istismar ettiğine karar verdi.

Jet Fadıl'a kötü haber

Jet Fadıl’a bu nedenle 50 bin lira cezası kesildi. Reklam Kurulu, gündemden düşmeyen Jet Fadıl’a ait ‘Ebu Eyyub El Ensari House’ isimli otelin tanıtımlarıyla ilgili gelen şikayetleri değerlendirdi. Kurul, reklamlarda geçen “Dünyada yüzbinlerce sahil oteli var. Bu otellerin hiçbirinde Müslümanların kullanabileceği plajlar yok. Hepsi kamuya açık plajlarda hizmet veriyor. Oysa ki her Müslüman, Allah’ın insanlara bahşettiği dünya nimetlerinden helal dairesinde yararlanma hakkına sahiptir.

Bu hakkın Müslümanlara sunulması için mücadele etmek ana ilkemizdir. Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun ki; Dünyada ilk defa, Maldivler Cumhuriyeti’ndeki özel bir adada, 7 Hilal belgeli lüks bir oteli, tam 250 adet özel plajıyla Müslümanların ve aile mahremiyetine önem veren tüm dünya insanlığının hizmetine sunuyoruz. Bu kez ‘Ebu Eyyub El Ensari’nin Evi’ adını taşıyan Caprice Gold’un Maldivler’deki otelimize ‘Dünyanın ilk İslami özel ada ödülünü’ almanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini mercek altına aldı.

60 BİN KİŞİLİK MUAMMA

Yapılan tespitlerde ortalama tüketiciler nezdinde söz konusu tesisin İslam dininde önemli bir yere sahip olan Hz. Ebu Eyyup El Ensari’nin eviyle özdeşleştirilmesine yol açacak bir algı oluşturulduğu belirlendi. Kurul bu nedenle Caprice Gold Maldivler reklamlarında yer alan ifadelerin tüketicilerin dini duygularını istismar edici nitelikte olduğuna karar verdi. Reklamlarda geçen “İlk 5 haftada Türkiye’den 60 bin kişi Maldivler tatili Aldı” ifadelerinde iddia edildiği üzere satışların ilk beş haftalık zaman zarfında gerçekleştiğini kanıtlayacak nitelikte verilere yer verilmediğini belirledi. Reklam Kurulu, bu nedenle inceleme konusu reklamlarda doğruluğu ispat edilemeyen, halkın bilgi eksikliklerini istismar edici nitelikte ifadelere yer verilerek,e tüketicilerin yanıltıldığına karar verdi. Kurul, söz konusu gerekçelerle reklamların durdurulmasına ve Jet Fadıl’a 50 bin lira idari para cezası verilmesine hükmetti.
<< Önceki Haber Jet Fadıl'a kötü haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER