JINHA muhabiri Rojda Oğuz tutuklandı


Van'da öğrenci evi ve bazı yurtlara yapılan polis baskınında gözaltına alınan ve aralarında JIN Haber Ajansı (JINHA) muhabiri Rojda Oğuz'un da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Van'da 4 gün önce öğrenci yurtları ve çok sayıda öğrenci evine yapılan baskında gözaltına alınan 17 öğrenciden ikisi, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında JINHA muhabiri Rojda Oğuz'un da bulunduğu 15 öğrenci dün adliyeye çıkarıldı.

İfadeleri alınan 8 öğrenci serbest bırakıldı, ikisi ise savcılıkta denetimli serbestlik şartıyla serbest kaldı. Savcılıkça ifadeleri alınan JINHA muhabiri Rojda Oğuz ve 4 öğrenci ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 5 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Oğuz'un tutuklama gerekçesi olarak haber takibinde bulunduğu yürüyüşler, öğrenciler tarafından kurulan Yurtsever Öğrenciler Derneği'ne (YÖDER) üye olmak ve Facebook paylaşımları gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde de JINHA Muhabiri Vildan Atmaca, Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanıp 46 gün cezaevinde kalmıştı. Atmaca, çıktığı ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber JINHA muhabiri Rojda Oğuz tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER