Kaçak villalara şimdi de güneşlenme iskelesi kuruldu


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde zaman zaman tatilini geçirdiği Urla Zeyntineli'ndeki kaçak villaların bulunduğu alana, 'güneşlenme iskelesi' için özel plan yaptığı ileri sürüldü. Bakanlığın ayrıca villalarda yaşayanların denize gireceği Hacılar Koyu'nda 678 metrekarelik alanı kapsayan planı onayladığı da iddia edildi.

Egedesonsoz.com sitesinde yer alan habere göre; Urla Zeytineli Köyü Sarp Deresi Mevkii Hacılar Koyu'nda bulunan ve haklarında yıkım kararı verilen kaçak villalarla ilgiil tartışma sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, villalarda yaşayanların denize girmesi için özel 'güneşlenme iskelesi' planı yaptı. Bakanlık, iskelenin 1/ 5000 ölçekli koruma nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planını onayladı. Yeni plana göre daha önce bölgede denize girişlerin kadın ve erkek olarak ayrıldığı ifade edilirken, güneşlenme iskelesinin büyüklüğünün ise 678 metrekarelik alanı kapsadığı belirtildi.

Bakanlık, iskele planının yapılması konusundaki gerekçeler kısmında ise şunları dile getirdi: "Söz konusu alan, bulunduğu konum itibariyle doğal güzellikleri yönünde oldukça zengin bir alandır. Alanın sahip olduğu bu potansiyelin ulaşım imkânları ile kullanılabilir olması sebebiyle, bölgede güneşlenme ve denize girme faaliyetlerinin kamuya hizmet etme avantajı oluşmuştur. Bu amaçla kamu yararı adına alanın güneşlenme, denize girme fonksiyonlarını barındıracağı alan için plan yapılması zorunluluğu doğmuştur." denildi.

BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ GÖRÜŞ VERDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi adına kurum görüşünü yazan dönemin Genel Sekreter Yardımcısı Fügen Selvitopu ise iskele önerilen alan ve art alanın birinci derece doğal sit olduğu, bu alanlara fiziki müdahalenin uygun olmadığı belirtildi. Milli Parklar, bölgenin fok yaşam alanında kaldığını, tarım müdürlüğü de denizin kirletilmeden işlem yapılması gerektiğini ifade etti.

JEOTERMAL DE GELİYOR?

Ayrıca, Zeytineli'de yer alan villalar dahil birçok konutun ısınması için jeotermal sondaj izni de çıktı. Bölgede, altı adet sondaj arama kuyusu açılacak. Çalışmalar sırasında yaklaşık 250 metre derinliğe inilerek jeotermal kaynak aranacak. Bölgede daha önce de özel şirketler tarafından jeotermal aramaları yapılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Kaçak villalara şimdi de güneşlenme iskelesi kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER