Kaçırılan Orhan İnandı için basın toplantısı düzenlendi

Kırgızistan'da üçgündür kendisinden haber alınamayan Orhan İnandı için bir basın toplantısı düzenlendi

SHABER3.COM

Sapat Eğitim Kurumları Başkanı Orhan İnandı’nın kaçırılmasıyla ilgili ailesi, avukatları ve mezun temsilcileri bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Orhan İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, Sapat Eğitim Kurumlarının avukatları Zootbek Kudaybergenov ve Aysuluu Raatbekovna ile Sapat Eğitim Kurumları mezunlarından Nursultan Maynazarov katıldı. Bişkek Akipress Medya Basın Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Reyhan İnandı, zamanla yarıştıklarını belirterek, “İşkence edilmesinden endişe ediyorum” dedi.




“ONU KIRGIZ HALKINDAN İSTİYORUM”

Eşinin Kırgız vatandaşı olduğunu kaydeden Reyhan İnandı, “Onu Kırgız halkından istiyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza, Kırgız yetkililerine de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ömrümün 26 yılı burada geçti. Burası bizim evimiz. Kırgız halkına, Kırgız eline çok teşekkür ediyorum. Burası bizim memleketimiz gibi, çocuklarımız burada doğdu. Bugüne kadar güzel günler geçirdik, bundan sonra da öyle olmasını istiyorum. Bu nedende eşimin aramıza dönmesi için herkesten destek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ZAMANA KARŞI YARIŞIYORUZ”

Reyhan İnandı, eşinin bulunması için ne tür çalışmalar yapıldığına dair bir soruya, “Ortaya çıkarılması için çalışmalar yapıldığından eminim. Zamana karşı yarışıyoruz. Ne olduğunu, nasıl olduğunu, nerede olduğunu bilmiyoruz” dedi. İnandı, eşinin kaçırılmasıyla ilgili Türkiye medyasının nasıl yaklaştığı yönündeki bir soruya ise “Çok fazla olmadı. İnternet ortamında haber oldu. Bugün bir gazete acaba Türkiye’ye bir hediye gelecek mi diye bir haber verildi. Yaygın yok, ama internet ortamında var. Ben Türkiye’nin değil daha çok buranın haberlerini takip ediyorum, buradaki gazetelerin nasıl yaklaştığı, ne dediği benim için daha önemli. Ayrıca Türkiye’de de eşimin kaçırılması sosyal medyada hastaghlerde üst sıralarda, bulunması için. Çok ciddi destek var” cevabını verdi.


Toplantıya katılanlar

Reyhan İnandı - Orhan İnandı’nın Eşi
Zootbek Kudaybergenov - Sapat Eğitim Kurumları Avukatı
Aysuluu Raatbekovna - Sapat Eğitim Kurumları Avukatı
Nursultan Maynazarov - Sapat Eğitim Kurumları Mezunu

Toplantı Bişkek Akipress Medya Basın Merkezi’nde gerçekleşecek ve aşağıdaki linklerden, sosyal medya hesaplarından CANLI olarak takip edilebilecektir.

<< Önceki Haber Kaçırılan Orhan İnandı için basın toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER