Hava korsanı gözaltına alındı

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı gözaltına alındı

Mısır uçağı kaçırıldı

Mısır Havayolları'na ait bir uçak, İskenderiye'den Kahire'ye gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra kaçırılarak Güney Kıbrıs’taki Larnaka Havalimanı'na indirildi.

Mısırlı yetkililer, Mısır vatandaşı Şerif El Din Mustafa tarafından kaçırıldığı bilgisini verdi. 

Mısır Sivil Havacılık Bakanı Şerif Fatih Ateyya yaptığı açıklamada, uçağı kaçıran korsanın henüz somut talepler yapmadığını belirtti. Şerif El Din Mustafa’nın eski karısını görmek istediği, bir takım haberlere göre ise Mısırlı tutsakların salıverilmesi ve Kıbrıs’a sığınmayı talep ettiği iddia edilmişti.

Kıbrıs televizyonları Antenna ve CyBC, korsanın Mısır’daki kadın tutsakların bırakılmasını istediği ve şüphelinin siyasi amaçlarla hareket ettiğini ileri sürmüştü. Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades de yaptığı açıklamada, uçak kaçırma olayının "terörizmle bir bağlantısı olmadığını" söyledi.

Bombalı yelek tehdidi ile kaçırdı

Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı Sözcüsü Ihab Raslan, korsanın MS181 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçağın pilotu Omar Al-Gammal'ı, üzerinde bomba düzeneği olduğunu söyleyerek tehdit ettiğini belirtti. Raslan ayrıca, Mısır hava limanlarında son zamanda güvenlik önlemlerinin artırılmış olmasından dolayı, hava korsanının üzerinde bomba düzenekli yelek olduğu konusunda kuşku duyduklarını söyledi.

Larnaka Havalimanı'na yönelik tüm uçuşlar, yine Güney Kıbrıs'ta bulunan Paphos Havalimanı'na yönlendiriliyor.

Uçakta üç yabancı yolcu kaldı

Mısır Havayolları'nın yaptığı açıklamaya göre hava korsanı, müzakereler sonucunda, mürettebat dört yabancı yolcu dışında herkesin serbest bırakılmasını kabul etti. Mısır Sivil Havacılık Bakanı Şerif Fatih Ateyya, Kahire’de yaptığı basın açıklamasında serbest kalanların uçaktan ayrıldıklarını ve uçakta korsan dışında yalnızca üç yabancı yolcunun kaldığını söyledi.

Hava korsanının, serbest kalıp uçaktan inenlerden bir kişiye Kıbrıslı eski karısına iletilmek üzere, dört sayfalık bir mektup vererek görevlilere iletilmesini sağladığı ve Arapça yazdığı mektupta Güney Kıbrıs'tan sığınma talep ettiği yolundaki haberler ise henüz doğrulanmadı.

Mısır Havayolları’nın web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, kaçırıldığı sırada uçakta 10 ABD ve 8 de Birleşik Krallık vatandaşı olmak üzere, mürettebat ile birlikte toplam 81 kişi bulunuyordu.

İsrail savaş uçaklarını uçurdu

İsrail ordusundan bir kaynağın açıklamasına göre, İsrail uçak kaçırma olayının ardından önlem olarak hava sahasında savaş uçaklarını uçurmaya başladı.
<< Önceki Haber Hava korsanı gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER