"Kadıköy'deki okul arazisi AVM olarak mı değerlendirilecek?"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İstanbul Kadıköy Acıbadem semtinde bulunan Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisi için verilen imar değişikliği planını TBMM gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede Adıgüzel, "Acıbadem'de normal eğitim veren bir lise ve ortaokul ihtiyacı hem öğrenciler, hem de veliler tarafından sıklıkla dile getirilmesine rağmen, semtin en merkezi yerinde eğitim alanı olarak vakfedilmiş bir arazi, eğitim için değil de AVM olarak mı değerlendirilecektir?" diye sordu.

CHP'li Adıgüzel, Acıbadem Hukukçular Sitesi'nin bitişiğinde bulunan Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni bir imar planı ile askıya çıkarılmasının, veli ve öğrenciler tarafından endişe ile karşılandığını belirtti. "Tamamı eğitim için vakfedilen bir arazinin 1/3'lük kısmı için hangi gerekçelerle imar planı değişikliğine gidilmiştir?" diyen Adıgüzel, söz konusu arazinin eğitimden kopartılarak, ticaret ve konut alanına dönüştürüleceğine yönelik iddiaları sordu.

Adıgüzel, ayrıca Bakan Sarı'ya imar değişikliğinin şehir planlama ilkelerine aykırı olduğu yönündeki iddiaların doğru olup olmadığını sordu.


CİHAN
<< Önceki Haber "Kadıköy'deki okul arazisi AVM olarak mı değerlendirilecek?" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER