Kadınların Hacıosmanoğlu'na tepkileri dinmiyor


Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, müsabakanın hakemlerinin alıkonulma krizinin yaşandığı Gaziantepspor maçının ardından yaptığı açıklamada kullandığı, '46 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Cenab-ı Allah bir gün daha ömür verdiyse onu da adam gibi yaşayıp adam gibi öleceğim' ifadelerine tepkiler dinmiyor.

Trabzon Demokratik Kadın Platformu üyeleri, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısında, Hacıosmanoğlu'nu, Trabzonspor'a gönül vermiş tüm kadın taraftarları aşağıladığı ve dışladığını iddia ettiler. Platform adına açıklama yapan Yaşar Bayram, Hacıosmanoğlu'nun sözlerinin öldürülen her hemcinslerinin arkasından katillerinin söylediği sözlerle hiçbir fark olmadığını savundu.

Hacıosmanoğlu'nun söylemini kadınlara hakaret olarak nitelendiren ve kadın taraftarların da dışlanıp aşağılandığını kaydeden Bayram, "İbrahim Hacıosmanoğlu, bu erkek egemen sistemin erkek bekçilerinden yalnızca biri. Bu nedenle kadınlara hakaretler dizdiği bu açıklaması bizleri şaşırtmamıştır. Ancak kadınların, bu kadın düşmanı açıklamalara artık tahammülü kalmamıştır. Bu kadın düşmanı açıklama tüm kadınları hedef almasının yanında aynı zamanda Trabzonsporlu tüm kadınlara da yapılmıştır. Maçları takip eden, Trabzonspor'a gönül vermiş tüm kadın taraftarlar bu açıklama ile aşağılanmış ve dışlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu'nun özür dilemesinin de yetersiz olduğunu dile getiren Yaşar, yapılan söyleme öfkeli olduklarını ve hesap soracaklarını sözlerine ekledi.

CHP İL BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun da İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, kadını aşağılamanın, cinsiyetçi ifadelerin savunması, mecazı, teşbihi olamayacağını belirtti. Uzun, "Türk futbolunda tarih yazmış, Karadeniz fırtınası efsane kulübün başkanının centilmenlik dışı bu söylemi, tüm Trabzon'a ve takıma mal edilemez." dedi.

Gaziantepspor maçı sonrası yaşananları da doğru bulmadığını ifade eden Uzun, "Trabzonspor'a süregelen haksızlıkların farkında olduğumuzu beyan ediyoruz. Evet takımımız büyük bir haksızlığa uğramıştır. Ancak kamuoyunun gözü önünde hakemlere karşı işlenen suçlara göz yumulamaz." diyerek, şunları söyledi:

"Görevini yapmayanlar derhal istifa etmelidirler. Ama yaşananlar gösteriyor ki, yine onurlu bir istifa göremeyeceğiz. Çünkü bu kişiler, halkın değil, hükümetin temsilcileridir. Bunun hesabını, taraftarlarımız ve kongre üyeleri, Aralık ayındaki kongrede soracaktır."

CİHAN
<< Önceki Haber Kadınların Hacıosmanoğlu'na tepkileri dinmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER