Kadooğlu'ndan reform vurgusu


TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, reform atılımının makroekonomi adına olumlu olacağını vurguladı. Kadooğlu, bu anlamda yeni dönemin önemli olduğunu dile getirdi.

Kadooğlu, 2015'i yorumladı ve 2016 temennilerini açıkladı. Tarkan Kadooğlu, 2015'te siyasi sorunların ve seçimlerin ön planda olduğuna temas etti. Bu sene için yüzde 3,5-4 büyüme tahmininde bulunan Kadooğlu, iç talepte durgunluk olmadığına işaret etti. Buna karşın yatırımların artmadığını belirtti.

Kadooğlu 2016 ile ilgili "Yeni sene itibari ile seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bu dönemde reformların hayata geçirilmesi için bir engel bulunmamaktadır. Türkiye böyle bir dönemin imkânlarından iyi yararlanmalıdır. " ifadelerini kullandı. Reformların yatırım ortamına da olumlu katkı sunacağını anlatan TÜRKONFED Başkanı, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin makroekonomik durumu adına 2016'da şirketlerin borçluluk oranlarını ne şekilde idare edileceği de önemli. Dış borcun yüzde 70'i şirketlere ait. Böyle bir tabloda hem dış borçlanma alanları hem de Türkiye'nin risk primi önemli olacak. Şirketlerin borç çevirmede başarıları temel alındığında yeni senede borç çevirme durumunun aynı olacağı ama maliyet artışı görüleceği tahmin edilebilir.

AB yolunda ekonomiyi ilgilendiren ve yakınlarda açılan 17. faslın öngördüğü adımların bir an evvel atılacağını umuyoruz. Türkiye-AB irtibatında olumlu durumun aynı kararlılıkla devam etmesi gerekiyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Kadooğlu'ndan reform vurgusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER