Kahta'da Suriyeliler için yardım çadırı kuruldu

Kahta'da Suriyeliler için yardım çadırı kuruldu

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde,30 sivil topluk kuruluşunun bir araya gelmesi ile oluşturulan Kahta Gönüllüler Platformu, İHH Kahta temsilciliğinin öncülüğünde Suriyeliler için 'Bir Aileye Bir Çuval Un' yardım kampanyası başlattı.

Kampanya için Kahta 100.Yıl Parkında kurulan yardım çadırı açıldı. Yardım kampanyasının başlatılması ve yardım çadırının açılış törenine Kahta İlçe Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Halil Tünçmen, İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer, Kahta Gönüllüler Platformu üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, "İlçemiz bugün kendisine yakışan bu yardım kampanyasını başlattı. Devletimiz büyük bir devlet, milletimiz büyük bir millet. İlk günden beri yaşanan bu insanlık dramına karşı bu insanlar için gerekli tedbirler gösterilmiştir ve gösterilmeye çalışılmakatadır. Hükümetimiz, devletimiz Suriye'de zulüm ve baskı altında olan ve savaş halinde olan bu insanlara insanlık adına ortaya koyduğu irade ortada. Tabi ki kış günü yaklaşıyor. Oradakilere her ne kadar devletimizin yardımları olsa da, milletimizde insanlık adına oradaki insanlara yardım etme noktasında bir aşk, bir şevk içerisinde. Bu noktada derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız Adıyaman'da olduğu gibi Türkiye'nin dört bir tarafında gerekli çalışmaları yapıyor. İlçemizde bulunan tüm dernek ve sivil toplum kuruluşlarımız yardım kampanyası için buluşmuş durumda. Yardım kampanyası devam ediyor. Bizlerde ilçe yöneticileri olarak gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Duyarlılık göstererek yardım kampanyasına destek vererek tüm Kahta halkına teşekkür ediyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Kahta'da Suriyeliler için yardım çadırı kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER