Kamerayı gören hırsız ne yapacağını şaşırdı

Kamerayı gören hırsız ne yapacağını şaşırdı

İzmir'in Konak ilçesinde bir marketten hırsızlık vakasına karışan şüpheliler, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kamerayı gören zanlı, daha sonra kapşonuyla yüzünü kapattı.

Vaka, 1 Ekim 2015 tarihinde, Basmane semti Çankaya mevkisindeki, 1362 Sokak, 26 numarada bulunan Kılıç Market isimli işyerinde, gece saatlerinde meydana geldi. Saat 03.00 sularında kilidi kırarak kepengi kaldıran üç kişi, çevreyi kontrol ettikten sonra markete girdi. Markette bulunan sigaraları, yanlarında getirdikleri çuvala dolduran zanlılar, bir yandan da yüzlerini gizlemeye çalıştı. Yaklaşık 7 dakika boyunca malları çuvala dolduran zanlılar, daha sonra kaçtı.

SOYGUN GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Soygun, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde sokakta dolaşan üç şahsın, çevreyi kontrol ettikten sonra önce kepenk kilidini kırdığı, daha sonra şüphe çekmemek için oradan ayrıldığ, ikinci defa geldiklerinde kapıyı açtığı ve son olarak marketin içine girerek soygunu yaptığı görülüyor.

İşyeri sahibi Yasin Kömürcü, "Gece saat 03.00 sularında üç kişi geliyorlar. Önce kepengin kilidini kırıp geri çekiliyorlar. 20 dakika kadar bekliyorlar. Bir daha gelip kapıyı açıyorlar. Tekrar bekliyorlar, alarm çalacak mı diye. Alarm çalmayınca üçcüncü seferde içeri giriyorlar. 7 dakika içerisinde çuvala yükleyip buradan ayrılıyorlar." dedi.

Kamera kayıtlarını inceleyen Kömürcü, şahısların önce kameraya baktığını, sonra yüzünü çevirerek kapşonuyla kapattığını belirtti. 40 yıldır aynı yerde dükkanları olduğunu, kendisininde 10 yıldır esnaflık yaptığını ifade eden Kömürcü, "Kamera kayıtlarına bakıldı, incelendi. Kameraları önce farketmiyorlar, önce yüzü açık bakıyor, sonra yüzünü kapatıp bakıyor. Şu anda polisin çalışmaları sürüyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kamerayı gören hırsız ne yapacağını şaşırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER